El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rússia no aturarà l’atac fins que Occident deixi de ser una “amenaça”
  • CA

El ministre rus de Defensa, Serguei Shoigu, ha remarcat que les ofensives militars de Moscou sobre Ucraïna continuaran fins a aconseguir els objectius marcats al principi de la invasió, entre els quals està protegir-se de la “amenaça militar” que suposa Occident per a la regió. D’altra banda, el president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski ha demanat que Rússia deixi de bombardejar la població civil abans d’aordar un alto al foc. Ambdós països encara no han arribat a cap acord i la guerra continua activa, sobretot a la capital uncraïnesa de Kíev.

En un comunicat aquest dimarts, Shoigu ha explicat que Occident segueix sent una “amenaça” en el conficte i que, per tant, no s’aturarà les “maniobres” a Ucraïna. De fet, el ministra ha descrit que la situació no és de guerra i que el govern rus està “protegint a la població ucraïnesa”: “Les Forces Armades russes estan duent a terme una operació militar especial per protegir la població de Donbass, desmilitaritzar i desnazificar Ucraïna“, ha insistit una vegada més des del Kremlin.

Així doncs, el comunicat de Rússia planteja que l’escenari és completament diferent al que “diuen els mitjans d’Occident” i el ministre de Defensa rus ha remarcat que és la mateixa Ucraïna la que està posant en perill les vides dels ciutadans: “l’Exèrcit rus no ocupa territori ucraïnès només pren mesures per a preservar la vida i la seguretat dels civils”, els quals, ha dit, s’utilitzen com a “escuts humans” per part d’Ucraïna”.

En contraposició a aquestes declaracions, Zelenski ha tornat a fer una crida al diàleg i també ha urgit els membres de l’OTAN a imposar una zona de restricció aèria per aturar les forces russes. El president ucraïnès ha demanat que Rússia deixi de bombardejar la població: “Atureu els bombardejos i aleshores seieu a la taula de negociació”, ha dit adreçant-se als responsables russos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dani_Andreuenc a març 01, 2022 | 21:23
    Dani_Andreuenc març 01, 2022 | 21:23
    Ai! Malparits! La de Vodka que us heu fotut en Putin, en Lavrov i tu. Fills de puta.
  2. Icona del comentari de: JordiP a març 01, 2022 | 22:26
    JordiP març 01, 2022 | 22:26
    El Putin comença a ensenyar les orelles. No està fent guerra contra Ucraïna: està avisant tot el món que s'apartin dels seus dominis i zona de influència o sabràn qui és Putin. I la "zona d'influència" serà la que ELL digui. Coll... ! A buen entendedor ... Fora necessari que les forces armades ruses es neguin a obeir i exigeixin la dimissió de Putin. I si no vol per les bones, se'l deté i el jutja per crims de lesa humanitat.
  3. Icona del comentari de: JordiP a març 01, 2022 | 22:30
    JordiP març 01, 2022 | 22:30
    Els eslaus són els reis del sarcasme hipòcrita. Dir que estàn protegint la població rusa i ucraniana del perill militar d'Occident és com ... robar-li la cartera a un jubilat i dir que s'ha fet per "alliberar-lo de la nefasta societat de consum". Cínic.
  4. Icona del comentari de: Europa lliure d'Amèrica a març 01, 2022 | 23:25
    Europa lliure d'Amèrica març 01, 2022 | 23:25
    L'amenaça més gran d'Europa no és ni Rússia ni el SARS-CoV-2 si no són els americans i potser el dia que els ciutadans se'n donin conte ja serà massa tard sinó que li preguntin al casado.
  5. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a març 02, 2022 | 10:13
    Pere Llimonera i Citronell març 02, 2022 | 10:13
    Esta claro que Rusia N0 va a parar, y menos ahora que ya está dentro de Ucrania del todo... Ucrania tiene derecho a unirse a la OTAN y a la UE, Sí, pero también se les ha inducido, casi forzado a ello, sabiendo que una vez dentro podría albergar armas nucleares o Misiles Hipersónicos que serian imposibles de detectar y parar a tiempo, por la cercanía, en caso de Conflicto... Los Rusos NuNCa van a aceptar eso, igual que los USA tampoco aceptaron misiles nucleares en Cuba... Hay que ayudar a Ucrania y calmar a Rusia; evitar que a Putin o los rusos se les vaya la olla, o el mundo está en grave riesgo... Por otro lado es de admirar la respuesta y resolución de los ucranianos y de su Presidente. En tan terribles circunstancias, los Ucranianos tienen suerte en algo : su presidente comenzó siendo un humorista, un chistoso, que luego se metió en política de casualidad y ha acabado como un buen presidente, demostrando ser un político entregado, honesto, valiente y valeroso... en cambio, por otros lares hay algunos que comienzan pretendiendo ser valientes para meterse en política a vivir bien de ella, para demostrar mas tarde que son deshonestos, gandules, falsarios y acaban siendo un presidente regional bufón, pero N0 chistoso, que simula gestos, pensamientos y acciones, no ya de un Estado-Nación, sino de gran potencia... Repito hay que parlamentar con Rusia. El presidente ucraniano y otros lideres están 'obligados' a hacerlo antes de que esto acabe en una hecatombe para todo el mundo o para muchos países...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa