El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cinc morts i dos ferits en un atac amb arc i fletxes a Noruega
  • CA

Almenys cinc persones han mort i dues més han resultat ferides en un atac que ha dut a terme un individu armat amb arc i fletxes en un supermercat de Kongsberg (Noruega) durant la tarda de dimecres. Els fets s’han produït cap a un quart de set de la tarda. Segons Europa Press, la policia ha detingut l’autor d’aquest crim, que ha actuat en solitari, i no descarta que es tracti d’un acte terrorista.

El cap de la policia de Kongsberg, Oyvind Aas, ha proporcionat els primers detalls en unes declaracions recollides per la televisió NRK. Aas explica que les autoritats noruegues han desplegat un ampli dispositiu policial amb gossos, cotxes patrulla, helicòpters i esquadrons amb bombes. A més, explica que “vist el desenvolupament dels fets, és natural avaluar si es tracta d’un atac terrorista“. Les autoritats han demanat a la població que no surti de casa a través d’un comunicat on aclareix que “es tracta d’una precaució addicional. Per ara, la policia no té indicis que hi hagi un canvi en el nivell d’amenaça al país”.

Europa Press assegura la policia de Noruega hauria tingut un enfrontament amb el sospitós abans d’aconseguir detenir-lo. Els agents haurien reduït l’autor dels fets mitja hora després que comencés a disparar. Les autoritats asseguren que els atacs s’han produït en diversos escenaris i no han ofert cap informació sobre el sospitós. Diversos diaris noruecs asseguren a través de testimonis que l’assassí ha començat disparant en un supermercat i ha anat atacant diverses persones en diferents punts fins a la seva detenció.

La Ministra de Justícia de Noruega, Monica Maelend, ha ordenat ampliar les dotacions policials a la ciutat on s’han produït els fets. Diverses dotacions policials i helicòpters s’han traslladat fins a Kongsberg per reforçar la seguretat de la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa