El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Portugal bat un rècord de morts el dia de les eleccions
  • CA

El Govern portuguès ha confirmat un total de 11.721 casos i unes 275 morts més en les últimes hores, xifra rècord el dia que se celebren les eleccions. Fins ara, Portugal ha registrat 636.190 casos confirmats i 10.469 morts des del començament de la pandèmia, d’acord amb el balanç publicat aquest diumenge a la Direcció General de Salut i recollit pel diari ‘Público’. L’últim dia es van recuperar 9.768 persones (un total acumulat de 451.324). Això vol dir que el país registra un total de 162.951 casos actius. Unes altres 195 persones van ser hospitalitzades (un total de 6.117) i 22 més estan a cures intensives (per a un total de 742). L’Institut Nacional d’Estadística estima que el 2020 hi va haver un 10,6 per cent més de morts a Portugal que la mitjana dels anys entre 2015 i 2019.

En concret, s’estima que hi va haver més de 12.200 morts més que en exercicis anteriors, si bé el Ministeri de Salut només tenia registrats a 31 de desembre 6.906 morts per COVID-19. Els contagis han augmentat dràsticament a Portugal en aquestes últimes setmanes, el que ha portat a el Govern d’António Costa a augmentar progressivament les restriccions sota el paraigua d’un estat d’emergència.

La setmana passada va entrar en vigor un nou confinament, reforçat aquests dies amb diverses mesures més, entre elles la suspensió de les classes a tots els nivells durant 15 dies. A més, les autoritats han acordat la limitació de les connexions aèries amb el Regne Unit, en un intent per frenar l’expansió d’una variant de virus a la qual se li responsabilitza de part de l’últim repunt.

El Govern, mentrestant, ultima una modificació de el Pla de Vacunació que podria alterar els grups que són considerats prioritaris. El coordinador d’aquest pla, Francisco Ramos, ha plantejat en una entrevista a el diari ‘Expresso’ accelerar la immunització de forces de seguretat i Bombers, però també de “els titulars d’alts càrrecs de decisió”, cosa que obre la porta als polítics .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa