Pfizer i Moderna apugen el preu de les seves vacunes

Passaran de costar 15,50 i 19 euros a 19,50 i 21 euros, segons informa el 'Financial Times'

Pfizer i Moderna han decidit apujar el preu de les seves vacunes en el nou contracte amb la Unió Europea, segons apunta un anàlisi publicat aquest mateix diumenge a The Financial Times. Una dosi de Pfizer passarà de costar 15,50 euros a 19,50 euros, i una dosi de Moderna passarà de costar 19 a 21 euros. Cal recordar que aquests són els dos vaccins que més s’administren a Catalunya.

El diari informa que la pujada del preu es deu als bons resultats d’aquests vaccins per frenar els contagis de Covid-19 i el bon funcionament de la seva cadena de subministrament, sobretot en comparació amb AstraZeneca i Janssen. No obstant, també expliquen que el motiu de la pujada de la vacuna es podria deure a “la retòrica farmacèutica habitual” d’augmentar el seu preu si aquestes funcionen.

Les dues farmacèutiques s’haurien negat a fer declaracions sobre el cost dels seus productes per qüestions de confidencialitat. I fonts properes a la Comissió Europea argumentarien que una de les raons que podria haver dut Europa a pagar un preu més alt és que, temps enrere, es va negociar d’aquesta manera per tal d’assegurar el subministrament de les plantes de fabricació europees.

Comentaris

  fat boy 01/08/2021 5:34 pm
  Molt be, doncs que els estats carreguin un 99% d'impostos sobre els beneficis obtinguts per la venda de les vacunes.
  LlunyDeCat 01/08/2021 6:27 pm
  Cal saber que PFIZER (al contrari de Moderna) no ha pas fet cap vaccí. Ha estat l'empresa alemanya BIONTECH que té com a propietaris i principals científics un matrimoni alemany d'origen turc. BIONTECH simplement va contactar PFIZER per a la producció en massa i la distribució. Pel que fa al vaccí d'Astra Zeneca, aquesta farma no ha pas fet el vaccí. Fou l'Institut Jenner de la Universitat d'Oxford. Aquesta institució volia cedir el vaccí a diverses farmas i finalment a causa dels 380 mi USD que la fundació Gates va fer a la Universitat, Oxford es va veure obligat a donar l'exclusiva a Astra Zeneca.
  miquel puigpelat 02/08/2021 8:30 am
  Deuen d'haver de pagar massa comissions als polítics!!!!!

Nou comentari