El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Obama demana a Grècia que prengui decisions "dures"
  • CA

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha pressionat Grècia perquè prengui decisions “dures”, el mateix dia que la cancellera alemanya, Angela Merkel, ha advertit que s’acaba el temps per arribar a un acord entre Atenes i els creditors.

Obama ha afegit aquest dimarts que “els grecs hauran de prendre decisions dures, que seran positives per a ells a llarg termini”, en acabar una cimera del G7 celebrada a Baviera, al sud d’Alemanya. Pel president nord-americà, la comunitat internacional ha d’acceptar els “extraordinaris desafiaments” als quals s’enfronta Grècia.

D’altra banda, Merkel ha advertit que “cal treballar durament” per apropar posicions entre Atenes i els creditors. “Ara cada dia compta per fer el que queda per fer”, ha continuat la cancellera alemanya, que ha assegurat que “al G7 tothom vol que Grècia continuï a la zona euro”.

Merkel parlarà amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, en una reunió que tindrà lloc aquest dimecres a Brussel·les, al marge de la cimera entre la Unió Europea i l’Amèrica Llatina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa