El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Negacionistes del coronavirus assalten la seu de la televisió pública d’Eslovènia
  • CA

Un grup antivacunes i negacionistes del coronavirus va irrompre la nit de divendres a la seu de la televisió pública eslovena, la RTVS, per exigir que es donés veu als seus postulats. La Policia va intervenir ràpidament i va detenir 20 assaltants que van intentar entrar a l’estudi dels informatius, ha informat aquest dissabte l’agència de notícies eslovena STA. “És un atac inacceptable contra els mitjans de comunicació, el periodisme i la democràcia”, ha denunciat la directora de programació de la cadena, Manica Janezic Ambrozic.

El director de la televisió, Andrej Grah Whatmough, ha anunciat ja noves mesures de seguretat després de quatre mesos d’assetjament a personal de la cadena i de manifestacions davant de la seva seu. El mateix Whatmough ha reconegut que els manifestants tenen dret a manifestar-se en l’espai públic que hi ha davant de la seu de la cadena.

L’Associació de la Premsa d’Eslovènia (DNS) ha denunciat que aquest atac és només “la punta de l’iceberg” d’una “campanya d’odi” contra els mitjans de comunicació encoratjada pel Govern del primer ministre Janez Jansa. Després d’aquest incident està un moviment liderat per un exmilitar, Ladislav Troha, veterà de la guerra d’independència d’Eslovènia, del 1991, segons STA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa