El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Augmenten a 48 els morts pels estralls d”Ida’ a la costa est dels EUA
  • CA

Almenys 48 persones han mort fins al moment pels estralls causats pel pas de cicló ‘Ida’, ara degradat a tempesta tropical, per la costa est dels Estats Units, on uns 4,5 milions de persones segueixen sota advertència d’inundacions per les històriques pluges registrades a Nova Jersey. El governador de Nova Jersey, Phil Murphy, ha confirmat aquest divendres que ja són 25 les víctimes que han estat identificades com mortes pels romanents d”Ida’, informa CNN, mentre que sis persones més segueixen desaparegudes.

Mentrestant, uns 4,5 milions de persones segueixen sota advertència d’inundació, especialment al nord-est de Nova Jersey, on els rius estan en la seva capacitat límit, de fet, està previst que alguns dels rius de nord-est de l’estat romanguin per sobre de el nivell d’inundació durant el cap de setmana. A l’estat de Nova York, unes altres 17 persones han perdut la vida, de les quals 13 ho han fet a la ciutat de Nova York, i en el de Pennsilvània s’han notificat cinc víctimes fins al moment. Maryland i Connecticut han registrat una mort cada un.

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha aprovat la declaració de l’estat d’emergència a Nova York i Nova Jersey, i ha donat ordre perquè els responsables locals rebin ajuda federal. Biden, que ha viatjat aquest divendres a Louisiana, on va tocar terra per primera vegada a Estats Units el llavors huracà ‘Ida’, ha promès que el seu Govern no deixarà enrere “a cap comunitat” afectada pel desastre.

“Crec que el que estem veient (…) és que no hi ha res polític en això. Es tracta simplement de salvar vides i de tornar a posar això en marxa”, ha assegurat el president durant una reunió amb les autoritats locals. Biden ha afirmat també que es tindran en compte aspectes mediambientals a l’hora de reconstruir les moltes infraestructures danyades pel pas de l’huracà. “No podem reconstruir carreteres, autopistes, ponts, res com era abans. Hem de reconstruir com és ara”, ha assegurat el mandatari, que ha assegurat que les companyies energètiques “ho entenen”.

Les precipitacions sense precedents provocades per ‘Ida’, que va entrar la setmana passada per Louisiana als Estats Units, han deixat severes inundacions a la costa est de país. Les devastadores conseqüències han portat a la ciutat de Nova York a llançar un programa per bregar amb la pluja i el clima extrem, després que l’alcalde, Bill De Blasio, expliqués que dimecres es va registrar “el rècord (de precipitacions) en una sola hora en la història “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa