L’SNP i els Verds acorden fer un referèndum a Escòcia al llarg d’aquesta legislatura

El referèndum és la gran prioritat de l'acord de govern al que han arribat ambdós partits i que s'ha anunciat avui

L’SNP i els Verds, els dos partits que sumen la majoria absoluta al parlament escocès, han acordat celebrar un nou referèndum en aquesta legislatura, és a dir, en els cinc anys vinents. D’aquesta manera es reafirma la determinació d’ambdós partits de permetre al poble escocès decidir el seu futur a les urnes, quelcom que ja va passar l’any 2014, quan va guanyar el “No”.

Els dos partits han acordat fer el referèndum durant la primera meitat de la legislatura, un cop hagi passat la pandèmia o la situació estigui almenys més controlada. Tot i l’acord anunciat, encara falta que els Verds aprovin l’acord en una reunió d’urgència que es durà a terme el 28 d’agost.

Comentaris

  Pedro 20/08/2021 8:05 pm
  La noticia no es así, la habéis manipulado y lo sabéis. Y supongo que tenéis suficiente cultura de historia para saber que Escocia fué durante mucho tiempo un país, cosa que nunca pasó con Cataluña.
   Escurçó Negre 21/08/2021 12:33 am
   Catalunya sempre ha sigut una nació. Però no es pot dir lo mateix de la vostra Espanya, que és un estat fallit com l'Afganistàn, i que a més sempre ha sigut el pària d'Europa.
    Pedro 21/08/2021 7:28 pm
    Gracias por hacerme reír.
    Octubrista 21/08/2021 7:46 pm
    "La 8ª potènsssia" deia no fa tant el ximplet d'en ZP, ara ja són els 14ens a punt de ser superats per Mèxic i Indonèsia, amb un deute impossible de pagar i només l'almoina de la UE els evita la que seria la 23ena fallida (és l'estat que més fallides ha protagonitzat de tot el planeta). Però ells continuen traient pit !
     Pedro 21/08/2021 9:22 pm
     Para tu información, España está en el puesto 19, entre Finlandia ( puesto 18 ), y Bélgica ( 20 ). Méjico en el 31, y Indonesia, 37. Para acabar, China - puesto 17. Supongo que si el resto del país no tuviera que dar tanto dinero para mantener chiringuitos catalanes, la economia iria mejor.

Nou comentari