La ultradreta francesa de Le Pen fracassa a les eleccions regionals

L'abstenció arriba a un màxim històric amb un 66%

Reagrupació Nacional (RN), el partit ultradretà de Marie Le Pen, ha estat derrotat aquest diumenge a les eleccions regionals franceses. El partit ha fracassat a la regió francesa de la Provença Alps Costa Blava (PACA), l’única que aspirava a governar. Les primeres estimacions donen la victòria al candidat de la dreta clàssica dels Republicans, Renaud Muselier, que comptava amb el suport de l’esquerra i el centre i va acumular el 57% dels vots. El candidat de Le Pen, Thierry Mariani, va ser el que va obtenir més vots a la primera volta, però en la segona només ha aconseguit el 43% dels vots. L’abstenció ha arribat al màxim històric amb un 66%.

En declaracions posteriors als resultats, Le Pen ha fet referència a l’abstenció i ha dit que mostra un “descontentament” entre els electors que era un “senyal important per a tota la classe política i la societat”. També Ha assegurat que la democràcia local pateix una “profunda crisi”.

Comentaris

    Abstencionista 28/06/2021 3:42 pm
    Doncs espereu la d'aquí a les properes eleccions; jo ja vaig votar en blanc (per evitar problemes doméstics). Ara ja ni em molestaré a anar-hi.

Nou comentari