La UE tanca l’espai aeri i els aeroports a les aerolínies de Bielorússia

El Consell dona llum verda a la decisió acordada pels líders al maig

El Consell ha donat llum verda aquest divendres a tancar l’espai aeri i els aeroports de la Unió Europea a les aerolínies de Bielorússia. Es tracta de la ratificació de la decisió acordada pels líders en la darrera cimera arran de l’aterratge forçat d’un vol de Ryanair per detenir el periodista opositor Román Protasevich. Així, es demana als estats que deneguin el permís per aterrar, enlairar-se o sobrevolar els seus territoris a tota companyia bielorussa, sigui quin sigui el tipus de transport que realitzi.

En la reunió de fa poc més d’una setmana, els caps d’estat i de govern europeus van acordar noves sancions contra Bielorússia, entre les quals hi hvia ampliar la llista de persones i entitats ja aprovada prèviament i noves sancions econòmiques.

A més de tancar l’espai aeri a Bielorússia, els líders europeus també van instar les companyies europees a evitar sobrevolar el país, un fet criticat per les aerolínies en considerar que es tracta d’una “politització” de l’espai aeri.

Comentaris

    Manel 05/06/2021 7:23 am
    Encara recordo quan Snowden no podia viatjar en avio per por a que algun estat europeu no fes baixar l´aivio del seu estat aeri i l´arrestessin per a extraditarlo als Estats Units, una mica de hipocresia per part de la Unió Europea, ja hauriem d´estar-hi acostumats.

Nou comentari