El govern sahrauí condemna que Trump reconegui la sobirania de Marroc sobre el Sàhara occidental

Denuncien que "viola el dret dels pobles a l'autodeterminació" i que "impedeix" trobar una solució pacífica al conflicte

El govern sahrauí i el Front Polisario han condemnat la decisió del president sortint dels Estats Units, Donald Trump, de reconèixer la sobirania del Marroc al Sàhara Occidental. Ho han fet en un comunicat signat per la delegació sahrauí a Catalunya aquest dijous, on denuncien que la posició de Trump viola la carta de les Nacions Unides i “el dret dels pobles a l’autodeterminació”. A més, lamenten que la posició “impedeix els esforços de la comunitat internacional per trobar una solució pacífica a l’actual conflicte entre la República Sahrauí i el Regne de Marroc”.

El Front Polisario i el govern sahrauí demanen a l’ONU, la Unió africana, la Unió Europea i a la Comunitat Internacional que condemnin també la “imprudent decisió” i exigeixin al Marroc el fi de l’ocupació al Sàhara Occidental.

La decisió de Donald Trump coincideix amb el Dia Internacional dels Drets Humans, aquest passat dijous 10 de desembre, i amb les vigílies del 60è aniversari de la resolució 14/15 de l’Assemblea General de les Nacions Unides sobre la declaració de concessió de la independència dels països i pobles colonitzats.

Nou comentari