El govern escocès posa data al segon referèndum d’independència

L'oposició considera que les prioritats de la ministra, Nicola Sturgeon, són "errònies"

El govern escocès vol reprendre les negociacions amb el Regne Unit per celebrar un segon referèndum sobre la independència del país a finals del 2023. L’objectiu és fer una proposta detallada per tal que els votants puguin prendre una decisió “totalment informada”, segons paraules de la ministra escocesa, Nicola Sturgeon. El govern liderat pel Partit Nacional Escocès preveu torna a engegar, així, els plans que va haver d’interrompre arran la crisi de la covid-19.

En un discurs davant del Parlament escocès, Sturgeon ha assegurat que la intenció de l’executiu és que el referèndum es faci quan la crisi derivada de la pandèmia “hagi acabat”, però, en tot cas, “abans de finals del 2023”.

De la seva banda, el líder del Partit Conservador, Douglas Ross, ha acusat Sturgeon de tenir prioritats “errònies” i de deixar-ne de banda altres de caire social com la lluita contra la drogoaddicció o un pla per recuperar el sistema nacional de salut. També el primer ministre britànic, Boris Johnson, s’ha mostrat contrari a la iniciativa i ha reiterat que no està disposat a acceptar-la “d’immediat”.

Sturgeon s’ha dirigit als diputats per exposar els seus plans per a l’any que ve a Holyrood, que inclouen la creació d’un sistema nacional de salut o reformes de la Llei de Reconeixement de Gènere, entre d’altres.

Comentaris

  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 07/09/2021 10:23 pm
  Nosaltres anem un pas per davant d'Escòcia perquè el referèndum ja el vam fer i el vam guanyar el 1 d'octubre del 2017. Ara tot el que cal és aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència que va fer el nostre parlament el 27-O. Els intents dels botiflers per esborrar de la història aquella gran victòria del nostre poble a base de pidolar-ne un de nou als colpistes del 155 no sembla que tinguin gaire èxit.
   MHP 08/09/2021 7:54 am
   Si, 1O, botireferendum d'anar per casa, sense cap garantia legal ni democràtica, una farsa.
    Independence Process 08/09/2021 10:30 am
    Si molts de catalans ho volem, entre tots farem efectiva la independència del nostre país, malgrat estranys i alguns de propis.
  Luisnomeacuerdo 07/09/2021 11:57 pm
  Los fascistas independentistas patrios también tienen la fecha, nunca. Ale a cascarla.
  valencia patriota 08/09/2021 11:59 am
  hahahah el tarat aquest barroso de som el 90 per cent, aquest nou fitxaje, de quina mena de frenopatic el treus barroso, hahah es que m'agaradaria veure-ho el frenopatic, amb els seus pacients el tarat del 90 oer cent el jordi suis, el noi gros lluny de cat, en fi qui seria el director , cotalelo, alexandre la carracelas, en fi pot haver una explosio, com qui no vull la cosa i anarse a la merda, tot el frenopatic pacients i director inclosos, en fi la merda es neteja.

Nou comentari