El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França ja demana el passaport covid per entrar a restaurants
  • CA

El ministre de Sanitat francès, Olivier Véran, va confirmar aquest diumenge que França relaxarà les condicions del passaport sanitari que acredita, en forma de codi QR informàtic, la pauta completa de vacunes, proves negatives de coronavirus per als no vacunats, o la confirmació que la persona s’ha recuperat de la malaltia. Tot i així, aquest passaport, que ja era obligatori des de juny en alguns esdeveniments, és necessari a partir d’aquest dilluns per a acudir a restaurants, bars o cafès -fins i tot terrasses- i viatjar en trens, autobusos i avions de llarga distància.

Entre les relaxacions anunciades per Véran al diari Le Parisien, el ministre va indicar que la validesa de les proves negatives per als no vacunats serà de 72 hores i no de 48, i serà possible realitzar “autoproves supervisades per un professional de la salut”. Si bé el ministre va confirmar que el passaport serà necessari per a rebre atenció mèdica “en cap cas ha de ser un obstacle per a accedir a una atenció urgent”, en un canvi de política després del quart dissabte de mobilització dels opositors al passaport, que va reunir 237.000 manifestants en tota França .

Véran també s’ha mostrat confiat que el país aconseguirà l’objectiu de 50 milions de vacunats amb una dosi a finals d’agost. “Actualment estem realitzant entre 300.000 i 400.000 injeccions de la primera dosi per dia, i ja estem en més de 44 milions”, ha indicat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa