El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els primers sondejos apunten a una victòria del Sí a Grècia
  • CA

El ‘sí’ supera lleugerament el ‘no’ a la campanya del referèndum que se celebrarà a Grècia aquest diumenge que ve sobre la proposta d’acord econòmic presentada pels creditors internacionals, segons una enquesta de l’institut demoscòpic Alco per al diari Ethnos. El ministre de Finances grec, Yanis Varufakis, va afirmar que dimitiria en cas d’una victòria del ‘sí’.

Un 44,8% dels grecs dóna suport al ‘sí’, i dóna suport per tant la proposta d’acord presentada pels creditors, davant del 43,3% que el rebutja. El percentatge d’indecisos arriba a un 11,8%. Una aclaparadora majoria del 74% dels ciutadans és partidària que Grècia continuï a l’euro, enfront d’un 15% que preferiria tornar al dracma.

El 61% considera que un ‘no’ a la consulta popular elevaria el risc d’una sortida de la zona euro, enfront d’un 30% que no comparteix aquest punt de vista i un 9% que no sap o no contesta. Finalment, el 51% dels enquestats considera que si guanya el ‘no’ els creditors canviaran de postura, mentre que un 30% no ho creu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa