El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els líders de l’eurozona decideixen avui el futur de Grècia
  • CA

Els caps d’Estat i de Govern de l’eurozona es reuneixen avui a Brussel·les per decidir si reprenen les negociacions amb el Govern de Syriza per a un tercer rescat grec, després que s’imposés el ‘no’ en l’última oferta d’acord de la troica en el referèndum del diumenge.

El president del Consell i president dels cims de l’euro, Donald Tusk, també ha convocat a la reunió informal al president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, i al president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsslebloem. Els ministres d’Economia i Finances de la zona euro discutiran la situació també a Brussel·les hores abans de l’inici de la cimera.

La canceller alemanya, Angela Merkel, ha insistit que no es donen les condicions exigides per negociar un tercer rescat, però en una compareixença al costat del president francès, François Hollande, tots dos han assegurat que “la porta està oberta” a les converses i han instat a Tsipras a presentar amb urgència mesurades “serioses” i “creïbles”.

“És urgent tenir aquestes propostes per trobar una sortida a la situació”,
ha insistit Merkel. Tsipras va demanar la setmana passada als seus creditors europeus, coincidint amb la finalitat del programa anterior, negociar un tercer rescat a dos anys de 29.100 milions d’euros i una reestructuració del deute, però sense oferir compromisos a canvi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa