El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Victòria ajustada de l’SPD a les eleccions alemanyes
  • CA

El Partit Socialdemòcrata alemany (SPD) ha guanyat les eleccions federals alemanyes celebrades aquest diumenge amb un 25,7% del suport, amb un lleuger avantatge per davant del 24,1% que ha aconseguit la coalició formada per la Unió Demòcrata Cristiana (CDU) i la Unió Social Cristiana (CSU). Així mateix, els socialistes alemanys han aconseguit tenir 205 dels 730 seients que hi ha al Bundestag (Cambra Baixa del Parlament alemany). La coalició CDU/CSU n’ha aconseguit 194.

Tant la SPD com l’aliança CDU/CSU han expressat que tenen intenció de liderar un govern de coalició després que els resultats hagin estat tan ajustats. El líder de l’SPD, Olaf Scholz, ha destacat el “gran èxit” que ha aconseguit el seu partit en aquests comicis i ha aposat, per tant, per formar govern. “Per descomptar que estic concent pels resultats electorals. Molts votants han deixat ben clar que volen un canvi al govern i que el proper canceller ha de ser Olaf Scholz”, ha manifestat.

I per altra banda, el candidat de la CDU, Armin Laschet, ha convocat la resta de partits a formar una coalició “contra un govern d’esquerres”. Ha demanat que el govern alemany sigui liderat per la coalició de la CDU i del partit bessó de Baviera, la CSU. “Un vot a la Unió és un vot contra un govern federal d’esquerres. És per això que farem tot el possible per formar un govern federal liderat per la Unió”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Arnau a setembre 27, 2021 | 00:32
    Arnau setembre 27, 2021 | 00:32
    Sociates, PPodrits i liberals són la mateixa merda a tot Europa !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa