El president d’Itàlia convoca Draghi per encarregar-li formar un govern d’emergència

Mattarella apel·la a tots els partits per formar un executiu "de gran perfil" que no s'identifiqui "amb cap fórmula política"

El president de la República d’Itàlia, Sergio Mattarella, ha convocat aquest dimecres a les dotze del migdia el professor i exdirector del Banc Central Europeu Mario Draghi al palau del Quirinale a una reunió en què, amb molta probabilitat, li encarregarà que formi un govern d’emergència. Després que les negociacions entre els partits de la coalició de govern encapçalada per Giuseppe Conte per solucionar la crisi de l’executiu no hagin prosperat, Mattarella ha indicat que té “el deure” d’apel·lar a totes les forces parlamentàries perquè facin confiança a un govern “de gran perfil que no s’ha d’identificar amb cap fórmula política”.

Després de la crisi del govern de Conte per la sortida de l’executiu del líder d’Italia Viva Matteo Renzi, els partits que formaven la coalició han estat els últims quatre dies negociant per intentar trobar una sortida a la situació, que s’esperava que pogués acabar amb la formació d’un nou executiu. Finalment, però, les converses no han donat fruits.

Nou comentari