El president de l’Afganistan abandona el país després de l’entrada dels talibans a Kabul

El negociador cap del Govern afganès amb els talibans, Abdulá Abduláha, confirmat la sortida del mandatari

El president de l’Afganistan, Ashraf Ghani, ha abandonat aquest diumenge el país poc després de l’entrada dels talibans a la capital, Kabul, en la culminació de la gran ofensiva que els ha portat a recuperar el control del país després de la retirada de les tropes internacionals.

El que fora el seu gran rival polític i ara negociador cap del Govern afganès amb els talibans, Abdulá Abdulá, ha confirmat la sortida del mandatari, a qui s’ha dirigit ja com a “expresident”. Abdulá, ara mateix cap de l’Alt Consell per a la Reconciliació Nacional, ha transmès un missatge de calma i espera que “aquest dia i aquesta nit tan difícils” per al país passin aviat i que la gent vegi “dies de pau”, segons un vídeo recollit per la cadena afganesa Tolo News.

La informació inicial va procedir de dues fonts de la mateixa cadena afganesa, segons les quals Ghani hauria marxat acompanyat d’un estret cercle de col·laboradors. Prèviament, hauria entregat les competències sobre l’autoritat de les negociacions amb els talibans als líders polítics del país, segons va explicar el ministre de Defensa en funcions, Bismila Mohammadi.

El president afganès s’hauria dirigit a Tadjikistan, segons ha confirmat un assessor pròxim del mandatari a la cadena índia WION News, sense donar més detalls.

Comentaris

  kim 15/08/2021 6:02 pm
  El poble de l´afganistan no vol lluitar, tan bon punt veuren els Talibans és rendeixen sense disparar un sol tret, només ha servit per a malgastar bilions que podriem haver invertit aquí en la nostra gent. Els que hi perdran més seran totes les ONG amb pressupostos de govern estrangers, aquests perdran la feina tots, sortiran plorant d´aqui poc.
  Fugit del país i abandona la població 15/08/2021 8:10 pm
  A qui em recorda? Ahhh, a un poc honorable batxiller que va perdre l'oportunitat que passa cada 300 anys avCatalunya.
  Pepet de Vallmanya 16/08/2021 1:48 am
  Que vingui a Catalunya ! El cigronet de Pineda ja li ha fet la invitació ! Aqui té lloc a erÑ i podrà participar a la taula de " diálogo " amb l'agent imPPerial Rufianillu i el Grande de ejPPaña D. Juan Tardá y Coma ..... !
   Os presento al nostrat sonat 16/08/2021 10:05 am
   Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
   Pel pepet de cal corruptgent 16/08/2021 10:08 am
   Si fem comparacions, ha fugit com Fuigpelmón deixant-ho tot enmerdat. Qui d'ERC també ho ha fet?
   SRA. presidenta Pedrita Aragonesa de Totila 16/08/2021 1:16 pm
   La tòtila Aragones que el rebi amb faldilles, serà més presentable el NINOT PRESIDENT de Don FERROVIAL JUNQUERAS EL GRAN QUINQUI
    Torna CAROD, TORNA PUIGCE4COS, evacueu al quinqui junqueras el GRAN QUINQUI FERROVIAL.IBEX.35 16/08/2021 4:00 pm
    Realment fer president a un llufa pudenta del FERROVIAL JUNQUERAS es un acte propi del Tejero o el Sanchez.155. Pobre ERC DEL QUINQUI JUNQUERAS Y HERMANO CHORIZON
    Os presento al nostrat Sonat! 16/08/2021 7:56 pm
    Per a ser un País normal també hem de tenir una quota de frikis i sonats...
  Dani_Andreuenc 16/08/2021 12:49 pm
  Comentaris de vergonya. De vergonya! Aquest tio es un cobard! Pero els comentaris que feu son de vergonya! Heu pensat en tota la gent que moriria alla en mans dels talibans? Sou uns c......

Nou comentari