El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Papa carrega contra la “proliferació d’armes” en el seu viatge a l’Iraq
  • CA

El Papa ha carregat a l’Iraq contra la “proliferació d’armes” i les “tèrboles maniobres” de diners a la vegada que ha demanat als fidels de totes les religions “transformar” l’odi a “instruments de pau”. “Hostilitat, extremisme i violència no neixen d’un esperit religiós; són traïcions a la religió. I nosaltres creients no podem callar quan el terrorisme abusa de la religió”, ha exclamat Francisco en el seu tercer discurs al país.

El Pontífex ha viatjat a primera hora del matí a Najaf, on l’ha rebut el gran aiatol·là Al Sistani, una autoritat religiosa molt respectada entre els xiïtes, que va contribuir a la caiguda de l’Estat Islàmic a l’convidar els iraquians a lluitar en contra el 2014. La trobada de gairebé una hora ha estat privat i sense presència de periodistes, però el Vaticà ha informat que el Papa ha agraït a Al Sistani el seu suport i defensa als més dèbils i perseguits en els difícils anys de guerra i terror. Després, el Papa s’ha desplaçat en helicòpter fins Ur, una de les més antigues i importants ciutats sumèries, el lloc on la Bíblia explica que va néixer Abraham, patriarca que uneix les tres religions monoteistes: jueus, cristians i musulmans.

El Papa, que ha dedicat al diàleg interreligiós la seva segona jornada a l’Iraq, ha deixat clar que la “ofensa més blasfema és profanar el seu nom odiant a el germà”. I davant líders de diverses confessions ha assenyalat: “Ens toca a nosaltres exhortar amb força als responsables de les nacions perquè la creixent proliferació d’armes cedeixi el pas a la distribució d’aliments per a tothom. Ens correspon a nosaltres fer callar els retrets mutus per donar veu a el crit dels oprimits i dels descartats de la planeta; massa no tenen pa, medicines, educació, drets i dignitat “.

També ha demanat que es respecti la llibertat religiosa. Per al Papa, és clar que el paper de les religions passa perquè “surtin a la llum les tèrboles maniobres que giren al voltant de els diners i demanar amb força que aquest no serveixi sempre i només per alimentar les ambicions sense fre d’uns pocs”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa