El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La cimera de Glasgow continua encallada i sense acord
  • CA

Els negociadors dels més de 190 països segueixen negociant a Glasgow (Regne Unit) un text final que compti amb la conformitat de totes les parts a la XXVI Convenció Marc de Canvi Climàtic de l’ONU que hauria d’haver acabat aquest divendres a la tarda, però que es prorroga, almenys un dia més, per les diferents postures en particular en matèria de finançament, els mercats de carboni i el final de l’ús del carbó, informa Europa Press.

Els assumptes principals sobre la taula continuen sent com els països rics contribueixen que els menys desenvolupats facin front als pitjors efectes del canvi climàtic i unes regles robustes dels mercats de carboni que evitin una doble comptabilitat. El president de la COP26, el britànic Alok Sharma, ha fet una crida a “relegar el carbó a la història”, però aquest objectiu sembla que està fora de l’abast. Alguns alts càrrecs dels petits estats ja han marxat de la ciutat escocesa i d’altres ja estan recollint les seves delegacions.

Les restriccions en els viatges derivades de la pandèmia del coronavirus endureixen els terminis en què els delegats han de tornar als seus països, ja que a molts països regeixen quarantenes. Sharma ha posat el límit de l’acord per a aquest dissabte. Des d’aquest matí de dissabte, els negociadors estan fent progressos en la creació de regles per a l’establiment dels mercats de carboni, segons informa l’agència Bloomberg.

La nova proposta d’esborrany publicada aquest dissabte al matí avança en l’espinós assumpte de com utilitzar els crèdits de carboni a les emissions bilaterals. A més, des d’aquest matí, la Unió Europea i Itàlia estan precipitant un esborrany d’últim minut que inclou una proposta de finançament climàtic que podria ajudar els països rics i que podria ser acceptat sobre les promeses fallides en finançament que podria salvar les negociacions de la COP26.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 13, 2021 | 19:57
    ciutadà novembre 13, 2021 | 19:57
    Com diria aquell: teatre del dolent. son els primers interessats en que no es redueixi el consum de combustibles fóssils. Hi perderien molts diners

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa