Colin Powell, el totpoderós militar dels EUA derrotat per la Covid

L’exdirigent militar nord-americà Colin Powell ha mort a Washington aquest dilluns a causa de la covid-19. Powell va ser el primer afroamericà en ocupar el càrrec de Secretari d’Estat dels Estats Units i també fou cap de l’Estat Major i conseller de Seguretat Nacional.

El militar va començar a donar-se a conèixer durant la guerra del Vietnam, on va rescatar tres companys després d’un accident d’helicòpter. A més, va dirigir la invasió dels Estats Units i altres 34 països a Kuwait l’any 1991. Aquest territori havia estat envaït per Iraq sota la presidència de Saddam Hussein i l’exèrcit aliat va aconseguir expulsar els iraquians d’aquest estat. L’èxit de la seva missió va comportar que Powell adquirís una gran popularitat i, fins i tot, es va arribar a considerar com un aspirant a la presidència dels Estats Units.

No obstant això, el seu historial va quedar tacar després de ser considerat com un dels responsables de la invasió a Iraq de l’any 2003. Colin Powell va assegurar davant l’Organització de les Nacions Unides que el motiu de la intervenció militar al país asiàtic havia estat que Saddam Hussein posseïa armes de destrucció massiva. Anys després, va reconèixer el seu error.

Després de molts anys treballant al servei dels republicans, Colin Powell va renegar d’aquest partit i va demanar el suport a Barack Obama a les eleccions de l’any 2008. La seva ruptura amb el Partit Republicà va arribar amb la candidatura a la presidència de Donald Trump, a qui el militar va qualificar de “desgràcia nacional”.

Tot i que la seva relació amb aquesta formació política no va acabar bé, l’expresident dels Estats Units George Bush ha lamentat la seva mort en un comunicat i ha descrit Powell com “un gran servidor públic, començant per la seva època com a soldat a Vientan“. A més, Bush reconeix que molts presidents van confiar en els consells i l’experiència de l’excap d’Estat i el defineix com “una persona molt respectada, que era un pare de família i un amic”

Comentaris

    Maria Octubre 18, 2021 | 21:47
    PDerrotat...per la vacuna del covid! Siguem honestos. Estava vacunat el pobre home!
    Respecte Octubre 19, 2021 | 11:01
    El titular no és massa correcte. Estava vacunat i patia un mieloma múltiple. Els anticosos els fabriquen les cél.lules plasmàtiques, que són les malignizades en aquest càncer. Potser el va infectar un "llest" no vacunat.

Nou comentari