El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les exigeix més ajustos a Grècia per negociar el rescat
  • CA

L’Eurogrup demana més ajustos a Grècia per negociar el rescat. És l’únic que ha transcendit en una reunió a Brussel·les que està deparant rumors i poques certeces. Segons el prestigiós diari alemany Frankfurter Allgemeine, Berlín voldria que el país grec marxés temporalment, durant cinc anys, de l’euro.

Segons l’agència Reuters, els ministres de Finances dels països de l’euro han dit al responsable de l’economia grega, Euclid Tsakalotos, que Grècia ha d’afrontar reformes més profundes per convèncer-los perquè donin a Atenes un tercer rescat. Segons diversos informes de l’FMI, les necessitats financeres gregues estarien a prop dels 70.000 milions d’euros. Tot i així, en el rescat, Grècia només demana uns 50.000 milions d’euros.

La mateixa agència explica que hi ha tres posicions en l’Eurogrup respecte a si s’ha d’impedir, o no, el ‘Grexit’. Donen suport la sortida: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Estònia, Finlàndia, Holanda, Letònia i Lituània. Volen evitar l’adéu si és possible: Espanya, Irlanda, Luxemburg, Malta, Portugal i el president de l’Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem. Rebutgen la sortida: Xipre, França, Itàlia, el president del Parlament Europeu, Martin Shultz i el president de la Comissió Europea, Jean Claude Junker. Tot segueix obert i no es descarta que les negociacions s’allarguin fins demà dissabte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa