Biden recupera Wisconsin per als demòcrates i manté aspiracions per entrar a la Casa Blanca

El camí a la presidència ja depèn només de cinc estats: tres liderats per Trump i dos per Biden

El candidat demòcrata, Joe Biden, ha guanyat l’estat de Wisconsin i manté vives les aspiracions per fer-se amb la presidència, segons els resultats d’AP i la CNN. Si manté Arizona, que AP li ha atorgat fa hores, Biden només necessitaria sumar Michigan i Nevada per arribar als 270 vots electorals necessaris per arribar a la Casa Blanca. Després dels resultats de Wisconsin, el camí a la presidència només depèn de cinc estats: Nevada, Michigan, Pennsilvània, Geòrgia i Carolina del Nord. Segons el recompte d’AP, actualment Biden té 248 vots electorals i Trump 214. La presidència es decidirà en el cinturó d’òxid, els estats industrials del nord-est tradicionalment demòcrates que Trump va arrabassar a Hillary Clinton el 2016.

Dels estats que queden per adjudicar, Trump està al capdavant a Carolina del Nord, Geòrgia i Pennsilvània, mentre Biden lidera a Michigan i Nevada.

L’actual president ja ha demanat revisar els vots de Wisconsin, i també ha plantejat una demanda als tribunals per aturar el recompte de Michigan.

Nou comentari