L’Agència Europea del Medicament (EMA) i el Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC) han avalat aquest dimarts barrejar diferents tipus de vacunes contra el coronavirus tant les primeres injeccions com en la dosi de reforç. Els dos organisme sanitaris dependents de la Unió Europea han conclòs que barrejar diversos tipus de vacunes provoca que la resposta immunitària es “reforci” i assenyalen que pot “oferir flexibilitat en les opcions de vacunació, especialment reduint l’impacte en la campanya de vacunació si un vaccí no està disponible per alguna raó”.

En un comunicat, els dos organismes europeus han indicat que les proves disponibles apunten “de forma consistent” a una “tolerància acceptable i una resposta immunitària reforçada”. L’EMA i l’ECD, per altra banda, també asseguren que contràriament al que diuen alguns estudis, no hi ha proves “consistents” que demostrin que combinar vacunes pugui provocar més reaccions adverses.

Aquesta notícia arriba el mateix dia que la comissió de Salut Pública del Ministeri de Sanitat espanyol ha aprovat la vacunació contra la Covid-19 dels nens de 5 a 11 anys. Segons ha informat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, serà cada comunitat autònoma la que estableixi la “modalitat” per vacunar aquests menors de dotze anys quan la campanya arrenqui en els propers dies; però no ha aclarit si el govern espanyol és partidari o no que la injecció de la dosi es realitzi als centres escolars per facilitar-ne la distribució. 

Cal recordar que, segons dades del Departament de Salut, el 75% dels casos positius de covid en centre escolars es concentren en alumnes de menys de 12 anys, el col·lectiu que encara no ha estat vacunat. L’elevada incidència de covid entre les més petits deriva després en un augment de casos positius de coronavirus en les franges d’adults, és a dir, la dels pares i mares d’aquests nens.

Comentaris

  ciutadà Desembre 07, 2021 | 15:44
  Jo mateix tinc administrades dues dosis i no se pas de quina marca. I al cap on me les van administrar no els consta de quines eren. Quin remei.....
  Què esperaveu, que es tiressin pedres a la pròpia teulada? Desembre 08, 2021 | 09:25
  Mentre enriqueixin segons qui què més dóna? Per Nadal còctels de vacunes. A veure si arribem a Reis.
   Mikelet Desembre 08, 2021 | 10:47
   La terra es plana no?

Nou comentari