El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Amnistia Internacional avisa que els refugiats de Síria podrien patir tortures si els obliguen a tornar
  • CA

Almenys 380 refugiats sirians, inclosos nens, als quals les autoritats daneses han revocat els seus permisos de residència, podrien patir tortures, desaparicions forçades i detencions arbitràries si els obliguen a tornar a Síria, segons alerta Amnistia Internacional. El servei danès per a la immigració ha informat que hauran de tornar al seu país després que Dinamarca consideri que Damasc i els seus voltants són segurs per al seu retorn. Les deportacions es faran tan aviat com Dinamarca restableixi els vincles diplomàtics amb el règim sirià, que de moment estan aturats.

Segons informa Amnistia Internacional, el govern danès portarà als afectats als anomenats “centres de retorn” fins que es reprenguin les deportacions o fins que decideixin tornar a Síria “voluntàriament”. El director d’Europa d’Amnistia Internacional, Nils Muiznieks, ha dit que situar els refugiats en aquests centres de manera indefinida és una manera d’exercir pressió perquè tornin. Muiznieks ha advertit que aquesta situació els pot posar en “risc real” de tortura i altres greus abusos.

La investigació d’Amnistia Internacional apunta que en concret 39 persones han rebut una decisió final sobre el seu cas i corren el risc de ser deportades tan aviat com Dinamarca restableixi els vincles diplomàtics amb el règim sirià.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa