El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA aprova la tercera dosi de la vacuna de Moderna
  • CA

L‘Agència Europea del Medicament (EMA) ha avalat l’administració d’una tercera dosi de la vacuna de Moderna contra la covid-19 en majors d’edat. L’EMA assegura a través d’un comunicat que una dosi de reforç entre els sis i vuit mesos després de rebre la segona “augmenta els nivells d’anticossos en adults quan aquests estaven disminuint”. El regulador europeu explica que els efectes secundaris que pot tenir la tercera dosi són semblants als de la segona. No obstant això, manifesta que alguns efectes com el risc de malalties cardiovasculars inflamatòries ja s’està controlant.

Un cop més, l’Agència Europea del Medicament ha passat la pilota als governs de cada país sobre l’autorització i la recomanació de la dosi de reforç de Moderna. L’EMA també va deixar en mans de les autoritats estatals la decisió sobre si administrar o no la tercera dosi de Pfizer. El regulador europeu va avalar la utilització de la dosi de reforç d’aquesta altra vacuna a principis del mes d’octubre. En el cas de Pfizer, l’EMA va recomanar l’administració d’una tercera dosi a persones amb el sistema immunitari debilitat, cosa que no ha especificat en aquesta ocasió.

Moderna ha assegurat també aquest dilluns que la seva vacuna contra la covid-19 és segura per a nens d’entre sis i dotze anys segons Europa Press. El director general de l’empresa, Stéphane Bancel assegura que “estem satisfets per la resposta immunitària i seguretat de la nostra vacuna entre els nens” i anuncia que presentaran els seus estudis als organismes reguladors d’arreu del món per tal que aprovin l’administració de la seva vacuna en aquesta franja d’edat. A més, Moderna explica que tots els nens que han participat en l’estudi sobre la idoneïtat de la vacuna seran controlats durant dotze mesos. Aquesta companyia està investigant la possibilitat d’administrar també la seva dosi a nens d’entre sis mesos i sis anys, però aquest estudi encara està en la segona fase de les tres que ha de completar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa