El temporal de vent s’està fent notar amb força aquest diumenge al nord de l’Alt Empordà i als cims més alts del Pirineu. Destaquen ratxes com els 140,4 km/h a la muntanya de Portbou, els 96,1 km/h del Puig Sesolles (1.668 metres d’alçada) o els 91,1 km/h registrats a Navata i també a Espot (2.519 metres), segons les dades de les estacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). En general, però, la ventada de tramuntana i mestral ha deixat registres d’entre 60 i 80 km/h a nombroses comarques de Girona, el Camp de Tarragona i l’Ebre. Els Bombers de la Generalitat han fet mitja dotzena de sortides pel fort vent: una palmera caiguda a Sant Feliu de Guíxols o un arbre tombat a la Bisbal d’Empordà han estat dos dels serveis més rellevants.

Aquest dissabte els Bombers de la Generalitat van fer cinc serveis a la Selva a causa de les fortes ratxes de vent, que van arribar als 100 km/hora. Una de les actuacions va ser a migdia per retirar un arbre caigut a sobre d’un vehicle en circulació a Lloret de Mar, sense que s’hagin hagut de lamentar ferits. Una altra sortida va ser per treure un pal de la llum tombat a Santa Coloma de Farners. A la resta de comarques, no hi va haver incidències destacables.

Les ratxes de vent van superar els 100 km/h a l’Empordà amb registres destacables com els 120,2 km/h de tramuntana a Portbou. En paral·lel, el temporal de mar s’ha reforçat aquest diumenge a la costa catalana amb onades que poden superar els 4 metres –mar brava- al nord de la Costa Brava. La principal recomanació de Protecció Civil és tenir molta cura les zones portuàries, els espigons i les activitats que es realitzin a prop de la costa. A més, aquest organisme posa de manifest la importància de respectar els tancaments dels accessos al litoral que es realitzin amb caràcter preventiu i per raons de seguretat. 

Nou comentari