El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nevada anecdòtica aquesta matinada per sota dels 700?m
  • CA

Després que l’ambient fred ja es trobi instal·lat a bona part del territori català aquesta propera matinada podríem tenir sorpreses en forma de nevades anecdòtiques i molt localitzades en algunes comarques del prelitoral central i sud de Catalunya per sota dels 700 metres.

Diferents models meteorològics fa dies que indiquen aquesta possibilitat de nevades molt febles i localitzades en punts del prelitoral entre les 04:00 i les 07:00 hores del matí aproximadament. L’aire fred ja instal·at a totes les capes, una lleugera capa d’humitat a altitud mitjanes de l’atmosfera juntament amb un vent feble podria afavorir el creixement de nuvolades aquesta propera matinada.

La possibilitat de veure aquestes nevades febles o flocs de neu anecdòtics en alguns casos especialment afectaria les comarques del prelitoral sud de Barcelona com l’Anoia i punts elevats de l’Alt Penedès juntament amb les comarques del prelitoral de Tarragona des del Priorat, Baix Camp, Conca de Barberà fins a l’Alt Camp. La cota de neu sempre es trobaria al voltant dels 600 o 700 metres tot i que esporàdicament, si acaba precipitant, podria baixar fins als 500 metres.

La possibilitat és petita però existent i el Servei Meteorològic ja ha activat l’alerta 1 sobre 6 de risc de nevades a cotes baixes per la propera matinada entre les 00:00 i les 06:00 hores a les següents comarques: Montsià, Baix Ebre, Terra Alta, Baix Camp, el Priorat, Conca de Barberà, l’Alt Camp, l’Anoia i l’Alt Penedès per acumulacions de més de 5?cm a partir dels 700 metres d’altitud.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa