El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les properes nits seran gèlides
  • CA

Les temperatures ja han baixat clarament durant aquesta matinada. El matí ha estat molt fred a l’alta muntanya amb mínimes que han baixat fins a deu graus sota zero. Les temperatures encara baixaran més les properes dues nits amb gelades que s’estendran a bona part de les comarques interiors fins a pràcticament la primera línia de la costa.
A l’alta muntanya aquesta nit ja ha estat molt freda amb gelades extenses a tota la serralada pirinenca. Als cims més elevats, per sobre dels 2.000 metres, destaquem les següents temperatures mínimes:

• Pica d’Estats (3143m): -16.7ºC
• Besiberri – Punta Alta (3014m): -15.6ºC
• La Tossa d’Alp (2500m): -13.1ºC
• Certascan (2.400m): -12.9ºC
• Boí (2.535m): -12.4ºC
• Espot (2.519m): -12.1ºC
• Port de la Bonaigua (2072m): -8.9ºC

Fora de l’alta muntanya en alguns punts del Prepirineu i a les valls pirinenques les gelades també han sigut força destacables: Molló -3.2ºC, Gisclareny -2.9ºC, Vielha -2.3ºC, Santuari de Queralt -2.3ºC. Al prelitoral només als punts més elevats hi ha gelat tímidament, a la zona de Prades, Montseny. A la costa les temperatures mínimes en general han baixat fins als 7 i 10ºC.

Les temperatures les properes dues nits encara seran més baixes especialment a les comarques interiors, del prelitoral i també a bona part de la costa catalana. Els vents que seran més febles aquesta propera nit a bona part del territori, excepte a l’Empordà on la tramuntana encara bufarà amb força, faran baixar molt els mercuris. A l’alta muntanya les temperatures tornaran a ser gèlides per sota dels deu graus sota zero a molts cims. A tota la Catalunya interior les temperatures baixaran entre els 0 i -5 graus fins i tot en algunes valls pirinenques per sota d’aquestes xifres. A la costa seria especialment dimarts al matí quan les temperatures serien més baixes en alguns punts aproximant-se a les temperatures negatives.

Pel que fa a l’estat del cel demà dilluns durant el matí tindríem un cel mig ennuvolat al sector litoral, no descartem algun plugim feble que de manera anecdòtica podria deixar veure algun floc de neu per sobre dels 600 metres a les muntanyes tarragonines o del prelitoral de Barcelona. Durant el vespre la nevada podria tornar a la cara nord pirinenca en general feble. El vent encara bufaria moderat als dos extrems del país. Dimarts en conjunt tindrem una jornada molt estable amb domini del sol, tot i que al vespre podria tornar de manera feble la neu al Pirineu occidental.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa