Fortes pluges al litoral de Catalunya

Els Bombers han rebut una vintena d'avisos per les pluges entre les 14 i les 16 hores

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per les fortes pluges que s’estan registrarant aquest dissabte al litoral de Catalunya. Els forts ruixats i tempestes han superat els 20 mm en 30 minuts en algunes localitats, pel que Protecció Civil recomana comprovar les condicions meteorològiques abans de sortir a fer cap activitat. Protecció Civil insta a “renunciar” a l’activitat si les condicions són adverses.

Els Bombers han rebut una vintena d’avisos per les pluges entre les 14 i les 16 hores, la majoria concentrats al Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat. Gran part de les actuacions han estat per retirar algun arbre caigut o per atendre acumulacions puntuals d’aigua a la via pública. A Castellbisbal, els Bombers han hagut de rescatar dos conductors atrapats per l’aigua en un carrer del polígon industrial del Llobregat, sense més conseqüències. Destaquen registres com els 60 litres de Sant Feliu de Codines, els 50,3 litres de Sant Andreu de la Barca o els 35,9 litres de Castellbisbal.

Risc taronja

El litoral nord de la província de Tarragona i el litoral de Barcelona estan en risc taronja, i la resta de Catalunya està en risc més baix, el groc. L’àrea Pirinenca, el nord de Castelló i les Balears també estan en risc groc segons la predicció de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A hores d’ara ja s’estan registrant aiguats al camp de Tarragona que avancen cap al Pirineu Occidental, segons ha informat el Meteocat, que recomana precaució.

A banda de recomanar precaució en la mobilitat durant les hores de les tempestes, Protecció Civil també demana evitar aparcar els vehicles en rieres o punts subterranis inundables. També insten a no creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones del litoral i la Catalunya Central on s’esperen acumulacions més importants.

Aquest divendres, Emergències i Protecció Civil va activar el pla Inuncat per fortes pluges a les comarques gironines. L’avís, assegurava Protecció Civil, es podia allargar en algunes zones fins diumenge. L’alerta es va aplicar a les 7 comarques gironines, on van caure més de 20 litres. A l’interior, aquests xàfecs van anar localment acompanyats de tempesta i calamarsa o pedra. A les comarques gironines on es preveu més afectació aquest dissabte són el Pla de l’Estany, Gironès i Selva.

Per a diumenge, el Meteocat espera temps assolellat en general. Les temperatures seran lleugerament més baixes que les dels darrers dies, en què encara es registraven xifres molt altes. La sensació de xafogor també es reduirà considerablement.

Comentaris

    Cassanene 18/09/2021 12:51 pm
    Veniu a Cassà de la Selva i encontorns. Aqui io hi ha maneres de que plogui.
    Cassanenc. 19/09/2021 8:09 am
    Em vaig equivocar: aquesta nit han caigut 1,8 l m2. Ha plogut!

Nou comentari