El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Com serà el mes de desembre meteorològicament parlant?
  • CA

Els models meteorològics que analitzen tendències a més llarg termini ens anuncien un mes de desembre que podria ser càlid i sec a Catalunya.

Els models estacionals ens anuncien un desembre que seguiria la tònica dominant de tot aquest any al nostre territori i podríem acabar aquest any com el més càlid de la història a escala planetària. A escala catalana en alguns punts de la costa central els registres de pluja en acabar l’any podrien ser extremadament secs.

Pel que fa a les temperatures els models estacionals preveuen una mitjana durant el mes de desembre que a trets generals podria ser entre 1 i 2 graus per sobre de la mitjana a Catalunya, aquesta característica seria també vàlida per la resta de la península Ibèrica. Si ens fixem en les precipitacions, els diferents escenaris possibles ens indiquen un mes de desembre que seria entre sec i molt sec al territori català.

Fet aquest petit anàlisi podem pensar que el mes de desembre en general estaria dominat per les altes pressions tal com ja està passant aquesta última setmana de novembre i que els fronts més actius passarien molt al nord de la nostra situació. Si a trets generals el mes de desembre ja és climàticament poc plujós a casa nostra sembla que aquestes precipitacions encara serien força més minses a tot el territori i que l’ambient tot i que serà fred o serà una mica menys del normal a bona part del territori. El mes de desembre per tant no arreglaria la situació de sequera que a molts punts del territori s’arrossega pràcticament des de principis d’any o des de l’última gran llevantada de finals de novembre de l’any passat tot just fa un any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa