El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Toñi Moreno i Emma García, unides de nou per lluitar contra el masclisme
  • CA

Toñi Moreno i Emma García són dues de les cares televisives més mediàtiques dels últims mesos. Des que Mediaset decidís intercanviar-les de programa que moltes mirades han estat centrades en analitzar com els hi va a cadascuna d’elles. Ara bé, avui no són notícia per la seva rivalitat. I és que el dia de la dona ha fet que aparquin les seves diferències i es dediquin a comentar què opinen sobre el 8-M.

 

Ens trobem en una jornada de reivindicacions que busca denunciar la violència masclista, la desigualtat i la falta de conciliació. Mentre Carmen Lomana ha deixat caure que no està a favor de dedicar un dia a això, Moreno i García han escrit un parell de comentaris al respecte. 

 

Toñi Moreno ha volgut concedir unes declaracions a ‘Diez Minutos‘ en les quals s’ha mostrat ben contundent: “Crec que totes les dones hem de tenir un compromís amb aquesta xacra social. Si ets policia, mestressa, professora i, en el meu cas, que a la majoria de la meva carrera he estat reportera i m’ha tocat cobrir casos de víctimes de violència masclista. Vaig cobrir el cas d’Ana Orantes, assassinada el 1997 pel seu exmarit després de denunciar a televisió les seves agressions, a Canal Sur. El meu compromís sempre ha estat que, des de la meva feina, es donés veu a tota aquella gent que volia lluitar contra la violència masclista“.

 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Toñi Moreno (@tmoreno73) el

 

“He vist l’evolució del llenguatge i que hem après a conscienciar-nos del tema. La gent salta immediatament, però no només davant una escena de violència física, sinó davant el més mínim senyal de maltractaments psicològics. Alguna cosa estarem fent bé… Jo el que tinc és un compromís com a dona i com a professional del mitjà de denunciar cada cas de violència física i psicològica. Els maltractaments psicològics són per mi importantíssims, detectar-los i denunciar-los”, ha prosseguit contundentment.

 

Emma García, per la seva banda, ha compartit un missatge a Instagram d’allò més punyent: “Actitud i educació. Sempre m’he sentit en actitud d’igualtat davant les situacions. No he permès que res ni ningú, per ser dona, em fes sentir inferior. He tingut la sort de rebre una educació basada en els valors com a persona, independentment de dona o home. I això li ho transmeto a la meva filla cada dia. Hem d’incidir en l’educació des de la infància amb elles i ells per aconseguir una societat que valori les persones més enllà del seu sexe”.

 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Actitud y educación. Siempre me he sentido en actitud de igualdad ante las situaciones. No he permitido que nada ni nadie, por ser mujer, me hiciera sentir inferior. He tenido la suerte de recibir una educación basada en los valores como persona, independientemente de ser mujer u hombre. Y éso es lo que le transmito a mi hija día a día. Debemos incidir en la educación desde la infancia en ellas y ellos para lograr una sociedad que valore a las personas más allá de su sexo. Celebro el 8 de marzocon ganas de revivir la sensación del año pasado. La fuerza, la valentía, la uniòn de las mujeres ante una sociedad salpicada de situaciones machistas que, habla mucho y hace poco. ¡¡¡Estamos ahí más unidas, guerreras y alertas que nunca!!! ¡¡¡Por una sociedad en igualdad!!! #8DeMayo #SerMujer #DíaInternacionalDeLaMujer #MeToo #SéTúMisma #SeguimosEnLaRed

Una publicación compartida de Emma García (@emmagarciaweb) el

 

“Celebro el 8 de març amb ganes de reviure la sensació de l’any passat. La força, la valentia, la unió de les dones davant d’una societat salpicada de situacions masclistes que parla molt i fa poc. Estem allà més unides, guerreres i alertes que mai. Per una societat en igualtat”, afirma la presentadora.

 

Emma García durant un dels descansos de ‘Viva la Vida’ | Instagram @emmagarciaweb

 

Dues mostres més de feminisme que els seguidors han aplaudit de valent. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa