El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Rosa López, en evidència pels seus problemes amb l’anglès en directe
  • CA

El nom de Rosa López s’ha viralitzat aquest cap de setmana arran de la seva intervenció en un programa de la televisió finlandesa. La cantant ha estat escollida com a portaveu d’Espanya en el festival de la cançó del país nòrdic, en el que havien d’escollir qui seria el seu representant a la gala d’Eurovisió d’enguany. Cada país atorgava punts als seus candidats preferits i Rosa anunciava la decisió del jurat espanyol. El problema? Que la connexió en directe havia de ser en anglès i ella no és gaire bona en aquesta llengua… El primer que feia en començar la intervenció, de fet, era demanar perdó per aquest tema.

Amb clares dificultats per expressar-se i trobar les paraules justes en aquest idioma, finalment aconseguia l’aplaudiment del públic amb una frase molt maca: “Crec que la música és el millor idioma per comunicar-se entre tots els països”. Sense voler-ho, va acabar protagonitzant un dels moments més surrealistes del programa. Innocent i amb molta vergonya, la primera guanyadora d’Operación Triunfo va rebre l’estima dels seus seguidors més fidels, que van trobar l’escena molt tendra.

Alhora, també es viralitzava un vídeo promocional de la seva participació en la que se la sent reconèixer que no havia entès res cap de les alabances que li havia dit un fan en anglès: “No sé què m’ha dit“. Les imatges han fet molta gràcia a Twitter, que ràpidament s’ha omplert d’aplaudiments per la seva naturalitat.

Com era d’esperar, també hi ha hagut molts detractors que han aprofitat aquests problemes amb l’anglès per criticar-la: “Tant costava preparar-se tres frases en anglès en un paper? Que ets al sofà de casa… Demostrem molt poca professionalitat“, “No entenc per què posen a algú que no parla anglès, encara que sigui adorable”, “Quina vergonya”, “Rosa ens ha tornat a avergonyir davant de tota Europa. De debò, quatre membres del jurat i cap d’ells sabia anglès?” o “Mare meva, Rosa López continua sense saber anglès” són alguns dels comentaris crítics que ha rebut.

Rosa López ha optat per no fer cas a les crítiques i ha agraït al festival que hagin comptat amb ella: “L’honor ha estat per a mi! Mai no havia viscut una experiència així i us explico un secret… heu despertat a la bèstia per complir més somnis! Gràcies per regalar-me un moment així, TEN”.

Espanya sempre és un dels països amb més problemes en aquest tipus de connexions, unes intervencions en directe que poden posar en un compromís si no domines bé la llengua. Molts es pregunten per què escollir algú que no el parla bé, tenint en compte que deu haver-hi altres cantants espanyols que sí que el parlin amb més desimboltura. Sigui com sigui, Rosa opta per quedar-se amb els missatges macos i ignorar les crítiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa