El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ricky Martin, atemorit pel racisme: “Sóc un llatí homosexual casat amb un àrab”
  • CA

La mort de George Floyd en mans de quatre policies blancs ha generat una profunda indignació generalitzada a tot el món. Continuen les protestes als Estats Units, però també a altres ciutats del món. Els famosos s’han mobilitzat en contra del racisme, una lluita que ha arribat a Instagram. Un dels últims a pronunciar-se al respecte ha estat Ricky Martin, que s’ha mostrat molt preocupat durant una entrevista a un programa de la televisió americana.

El cantant reconeix que no se sent segur: “Sóc un home llatí, homosexual i casat amb un home àrab… que viu als Estats Units. Sóc una amenaça per aquesta gent, ho vegis per on vegis. Amb el temps ha canviat la meva percepció sobre com es viu la discriminació racial d’on resideix”. 

Ricky Martin i el seu marit / Europa Press

“No vaig créixer pensant que els Estats Units eren així, però ja era així. El que passa és que ara tenim càmeres i ho veiem. Ara nosaltres com a ciutadans agafem el telèfon, gravem la injustícia i ens enfadem. Ara ho estem veient. No sé, no sé. Jo als meus fills els ensenyo amor. Intento que els nens no s’assabentin massa del que està passant perquè no es preocupin. Som realistes, però aquest últim mes hem intentat veure la televisió el menys temps possible. Crec que ha estat una gran teràpia allunyar els nens de la pantalla. Per mi ha estat molt important, per a la meva cicatrització”, afegeix.

Martin és conscient que la seva situació és privilegiada, però això no evita que senti por: “Visc això cada dia. No estic tan exposat perquè visc aïllat. Però vivim aquí i sentim aquestes històries. Baixar del cotxe i parar-nos a prendre un cafè pot ser perillós. En casos com aquest de George Floyd, hem de parlar de l’amor. No importa a qui estimis, no importa d’on vinguis, el teu estatus social, el teu color de pell… Em posa malalt haver d’estar parlant d’això el 2020 als Estats Units”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa