El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Joan Carles I, una “ànima en pena” amb por que li treguin els privilegis
  • CA

El rei Joan Carles torna a ser protagonista de les portades per un escàndol de corrupció. L’emèrit serà investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem per les comissions de l’AVE a La Meca, un fet insòlit que torna a evidenciar que està esquitxat per diversos negocis tèrbols. Pilar Eyre també centra la seva columna de ‘Lecturas‘ en ell, ja que té informació sobre el seu confinament a La Zarzuela. 

La cronista afirma que Joan Carles no ho està passant gens bé: “Viu amb la por que li treguin l’últim que li queda, el tractament de rei i els privilegis que comporta, des de l’ús de l’avió i viure a Zarzuela i les cases de Patrimoni. Donant-se la paradoxa que ell, que ha estat rei durant 40 anys i un dels motors de la transició, pugui ser enterrat com un ciutadà qualsevol, mentre que el seu pare, que no va regnar cap dia, reposa sota una llosa en la qual posa Joan III. No sap què passarà i la incertesa és el pitjor de tot”.

Com està vivint aquests mesos d’excepcionalitat? “Es mou per Zarzuela com ànima en pena en cadira de rodes, encara que aquests dies està més acompanyat perquè es va reincorporant a poc a poc tot el personal de la casa. No parla amb el seu fill, però tampoc amb aquella dona amb qui es va casar per amor i a qui ha arribat a detestar profundament. Hi ha una frase recurrent que diuen els amics de Joan Carles, que la reina Sofia no ha sabut crear ni família ni llar. Irene, que acompanya Sofia i que va estar una mica enamorada de Joan Carles, tampoc no li dirigeix paraula”.

Els reis emèrits, Joan Carles i Sofia / Europa Press

Les últimes informacions asseguraven que el rei Joan Carles estava planejant un trasllat al Carib, però Eyre ho nega: “Pel seu cap mai no ha passat anar a viure a cap país del Carib. El seu somni en aquests moments és tornar al mar. Com deia el seu pare quan ja estava ingressat a la clínica de Navarra, a punt de morir, ell també enyorava el mar. Està sent un final de tragèdia grega per a una vida extraordinària”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa