El príncep Joaquim de Bèlgica, positiu en coronavirus després d’una festa a Còrdova

Va passar els dos últims mesos a Bèlgica i finalment va tornar a Espanya dilluns passat, per la qual cosa es va organitzar una festa de benvinguda

El príncep Joaquim de Bèlgica, nebot del rei Felip de Bèlgica, ha donat positiu per coronavirus, segons han confirmat fonts del Palau Reial belga citades per mitjans belgues. Joaquim viu des de fa diversos anys a Espanya amb la seva parella, Victoria Ortiz Martínez-Sagrera.

Joaquín, fill de la princesa Astrid i del príncep Lorenzo, va passar els dos últims mesos a Bèlgica i finalment va tornar a Espanya dilluns passat, per la qual cosa es va organitzar una festa de benvinguda a Còrdova dimarts passat.

L’esdeveniment va tenir lloc en una casa privada i en ella, segons algunes fonts, van participar almenys 27 persones de l’alta societat. No obstant això, segons informacions citades pel grup de mitjans de comunicació belga Sudpresse la xifra d’assistents no va superar l’assenyalat per la normativa, en aquest cas 15 persones.

Pel que sembla Joaquim, de 28 anys, va tenir símptomes un dia després de la festa, segons el diari belga ‘7sur7’. Aquest divendres, 29 de maig, els resultats han confirmat que tenia coronavirus, però el seu estat no requereix d’hospitalització. Un total de 27 persones amb les quals va estar en contacte des del seu retorn a Espanya han estat ja alertades i estan en quarantena.

El príncep Joaquim no té funció oficial dins de la família reial belga i els seus desplaçaments corresponen a la seva vida privada. És el novè en la línia de successió al tron belga.

Nou comentari