Pilar Eyre ha fet un pas més enllà i ja parla del funeral de Joan Carles de Borbó. Ho ha fet en un nou post en el seu blog de la revista ‘Lecturas’, que comença així: “Ara, a Abu Dhabi, està tranquil. Malgrat els rumors recurrents que tornaria a Espanya, Joan Carles mai ha tingut intenció ferma de fer-ho. El culpable? Per a ell no són ni el seu fill, ni Letizia, ni Podemos, sinó el president del govern espanyol. ‘Sánchez no em vol a Espanya’, ‘Sánchez es vol carregar la monarquia’, acostuma a dir”.

La periodista revela que “qui feia d’intermediària entre la Moncloa i la Zarzuela era Carmen Calvo, però ara que ha deixat de ser ministra a veure qui assumeix tan ingrat paper… Perquè si Joan Carles està tranquil, no ho estan el govern ni la seva família, ja que, posant-nos davant el fet biològic inevitable, què passarà quan mori? Com es resoldrà aquesta espinosa qüestió? Com en totes les monarquies, hi ha un operatiu previst per a procedir al funeral d’un rei, però en aquestes circumstàncies? Si hagués passat durant la pandèmia, hagués estat fàcil atribuir la discreció a la covid i el seu cinturó sanitari, però ara o en els anys futurs?”

Eyre assegura que aquesta “és una preocupació constant per al govern i, sobretot, per al seu fill. Si el seu pare emmalaltís de gravetat… Tots morirem! Encara que jo no tingui cap rellevància, sé com serà el meu enterrament, quines músiques es posaran, en quin lloc vull que reposin les meves restes… Que ningú em digui que Joan Carles no ha pensat en el seu!“. Alhora, assegura que diu a les seves amants que “no considera que s’hagi comportat de manera incorrecta; si alguna cosa va passar va ser per distracció, desídia o desconeixement, però mai deliberadament”.

“Quan se li explica que la seva figura continua acaparant titulars a Espanya i que es faran sèries de televisió sobre la seva persona –una notícia que ha sortit fins i tot en els periòdics d’Emirats Àrabs–, somriu sense preocupació i amb una mica d’amargor perquè ‘què més es pot dir de mi que no s’hagi dit ja?’. I és que creu que l’opinió pública, manipulada per qui correspongui, s’ha centrat en ell de manera injusta, oblidant tots els sacrificis que ha fet per a portar la democràcia a aquest país”, escriu la cronista reial.

I finalment, Eyre conclou: “I no vol sentir parlar de la solució que se li ha insinuat, fins i tot des de la seva pròpia família: que demani disculpes públiques i així el retorn podria donar-se abans que sigui massa tard. No per a tornar a la Zarzuela, sinó a la finca d’algun amic, on s’allotjaria sense interferir en assumptes de govern. Però, encara que sembli impossible en un home que ha estat afalagat fins a l’extenuació, ara no hi ha tants amics disposats a carregar amb aquesta responsabilitat. Com deia el seu avi amb resignació: ‘Admetem-ho, els reis en atur estem passats de moda!'”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: fat boy a juliol 29, 2021 | 15:16
  fat boy juliol 29, 2021 | 15:16
  Que el fiquin a la tomba del Franco ja que eren tan amics i aixi sortira el manteniment a meitat de preu.
 2. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a juliol 29, 2021 | 15:50
  uno que vive en Tabarnia juliol 29, 2021 | 15:50
  el pallasso creu que encara l,hi tenim que donar les gracies i rendirli pleitesia? pobre pallasso a sobre estupid
 3. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 29, 2021 | 20:56
  Veterà antifranquista. juliol 29, 2021 | 20:56
  Docs que es pugui posar a la pràctica ben aviat, collons!
 4. Icona del comentari de: Veterà antifranquista. a juliol 29, 2021 | 20:56
  Veterà antifranquista. juliol 29, 2021 | 20:56
  Docs que es pugui posar a la pràctica ben aviat, collons!
 5. Icona del comentari de: El fill a juliol 30, 2021 | 08:42
  El fill juliol 30, 2021 | 08:42
  La qüestió no és el fugat sinó fins on està implicat el fill en la corrupció del pare. Perquè no s'informa sobre això?

Nou comentari

Comparteix