El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Peñafiel titlla Joan Carles I de “covard” i “cruel” per un episodi relacionat amb Sofia i la seva mare
  • CA

El cronista reial Jaime Peñafiel ha escrit un contundent article al diari ‘republica.com’ on carrega durament contra Joan Carles de Borbó. Peñafiel fa referència al dia en què va morir la mare de la seva dona Sofia, la reina Federica. El mes de febrer de l’any 1981, Federica va decidir fer-se una operació estètica, aprofitant que la seva filla es trobava a Baqueira amb Joan Carles. La van operar a Madrid, i Peñafiel relata que “tot i que no era necessari, Federica va voler que l’operació, encara que breu i lleu, fos sota anestèsia total. Aquesta decisió li va costar la vida”.

La notícia de la mort de Federica va arribar a l’actual rei emèrit quan aquest es disposava a acudir al restaurant Arties, on havia quedat per sopar amb el general Armada, en aquells dies governador militar de Lleida. Explica Peñafiel que Joan Carles “no es va atrevir a donar la notícia a Sofia tot i que Armada era partidari, amb raó, que ho fes. Però el rei va preferir, covardament, dir-li que havien trucat de Madrid per a comunicar-li que la reina Federica es trobava lleugerament indisposada i que era millor que tornés. Sense donar-li major importància quan la tenia tota. Va ser una covardia inhumana”.

Recorda el cronista reial que “Sofía va realitzar el viatge, primer en helicòpter des de Vaquèira a Saragossa, on l’esperava un avió de les Forces Aèries que la va portar a Madrid. Va ser aquí, en la base aèria de la capital aragonesa, on la pobra Reina es va assabentar de la terrible notícia que el seu marit no havia tingut el valor de donar-li“.

Assegura Peñafiel que “ningú va entendre tanta covardia, tanta crueltat i tant de menyspreu al dolor de la seva dona per part del rei Joan Carles. Mentrestant, el Rei sopava a Vaquèira amb… Alfonso Armada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa