El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Paz Padilla relata el pitjor moment abans de la mort del marit: “No em reconeixia”
  • CA

La mort del seu marit va canviar radicalment la vida de Paz Padilla. Un any abans, els metges li diagnosticaven un tumor cerebral i a partir d’aquí començava un camí dur que la presentadora relata en un llibre. Des del principi va afrontar la situació amb optimisme i s’ha dedicat a intentar ajudar altres persones en aquesta situació per superar el dol.

En el seu nou llibre fa un homenatge al seu marit i, alhora, explica com ha aconseguit acceptar la mort: “Aquí trobareu una història d’amor explicada amb humor, sense pèls a la llengua i el més important, sense por. Un viatge en el qual he après sobre la vida, l’amor, l’acompanyament a un pacient moribund, la mort i sobre mi mateixa”, relata a El humor de mi vida.

Es van conèixer quan tenien 14 anys, un primer amor que va trencar-se però que anys després va tornar a retrobar-se. Un amor profund també el dia que Antonio la va trucar i li va dir que es trobava malament. Va acudir al metge per sotmetre’s a un examen: “Quan va arribar a l’hospital, va intentar baixar del cotxe sense haver-lo frenat abans. Estava molt desorientat. Un cop allà, no em reconeixia ni recordava el meu nom“.

Va ser llavors quan li van fer un TAC que va revelar que tenia un tumor cerebral maligne: “Em van dir que podria ser que li quedés poc temps de vida d’una manera crua i fins i tot cruel”. A partir d’aquí va començar un tractament dur: “No em vaig permetre que em veiés trista. Plorava cada dia, però mai davant seu. Va començar a obsessionar-me la mort com a concepte, perquè ningú no ens preparar per morir. Jo no tenia ni p… idea de per on començar les cures domiciliàries d’un malalt de càncer”.

“Després de mesos d’efectes secundaris d’una quimioteràpia devastadora i de cuidar-se al mil·límetre, li va tocar. Ens van comunicar que no podíem fer res més al febrer, un mes abans del confinament. No vaig rebutjar les emocions negatives i allò em va ajudar a acomiadar-me de l’amor de la meva vida”, relata en el llibre.

Paz Padilla ha estat un exemple, una manera d’afrontar-ho que molts han aplaudit. Ara bé, la còmica és conscient que també l’han criticat per estar tan sencera: “Des de la vetlla d’Antonio que m’he sentit qüestionada per molts per la meva manera de viure-ho”. Ara explica com ha aconseguit acceptar la mort d’una manera tan natural i anima tothom a intentar veure-ho d’una altra manera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa