El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Pablo Motos més zen ofereix una sessió de meditació en directe
  • CA

El Hormiguero‘ ha engegat la setmana d’una manera molt sorprenent i original. Pablo Motos sempre ha estat fidel defensor de la meditació, el que ha volgut inculcar aquest dilluns als seus col·laboradors. Com? Fent una petita sessió en directe per tal d’animar també algun teleespectador.

El presentador va començar amb un discurs amb el qual pretenia convèncer que la salut emocional és molt important: “Per alguna estranya raó tothom creu que la nostra salut emocional arriba de manera automàtica. La nostra higiene mental és molt dolenta perquè mai no fem res, mai no ens han ensenyat. No som conscients dels nostres complexos i inseguretats, però això es pot treballar. D’igual manera que et dutxes per fora, et pots dutxar per dins. Molta gent quan sent parlar de la meditació es posa molt nerviós i això té una explicació, que el teu cos es posa a la defensiva. Però si us sembla, avui li donarem una oportunitat”.

Va explicar que una bona sessió dura entre vint minuts i una hora, però per començar va oferir-ne una de deu minuts: “Si ho feu cada dia, us notareu més feliços”. Va fer seure els col·laboradors i els va anar donant indicacions en un inici de programa ben curiós: “Primer heu de seure amb l’esquena recta, el cap estirat i el nas alineat amb el melic. Heu de respirar profundament, amb la llengua tocant el paladar. No es pot tenir un diàleg negatiu amb un mateix si es té la llengua enganxada al paladar. S’ha de mirar cap a dos metres més o menys. Això és meditar”.

“Al principi tindràs molts pensaments, però t’has de relaxar i deixar-te portar. Us adonareu que teniu parts del cos tenses, però només has de seguir respirant profundament. A vegades l’instint intenta evitar-ho i la persona entra en pànic, el que crea una sensació desagradable, però t’has de deixar portar, escoltar-te a tu mateix i respirar”, explicava. 

Pablo Motos dona una classe de meditació en directe / Antena 3

Una sessió que el mostrava molt motivat: “S’ha d’oxigenar el cos. Amb només 10 minuts d’això al dia notarem una sensació de calma i harmonia. Estem passant tots per una situació d’estrès posttraumàtic després de tres mesos tancats a casa, però sabem que hi ha gent que ho ha passat pitjor. Prova això 10 minuts al dia i notaràs els resultats”. Pablo Motos, més zen que mai. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa