El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mor el cantant Chiquetete als 70 anys
  • CA

 

 

El cantant Antonio José Cortés Pantoja, conegut com a Chiquetete, ha mort a Sevilla després de patir un atac al cor. El cantant es trobava hospitalitzat a la Clínica de Fátima de Sevilla per una operació de maluc que s’ha complicat, i ha mort finalment per un atac al cor. Antonio José Cortés Pantoja, fill de Manuela Pantoja Cortés, va néixer a Algesires (Cadis), tot i que aviat la seva família va traslladar la seva residència a Sevilla quan tenia vuit anys. Amb 12 anys es va iniciar en el món artístic formant part del conjunt Los algecireños (posteriorment anomenat Los Gitanillos del Tardón), al costat de Manuel Molina Jiménez i Manolo Domínguez ‘El Rubio’.

  

En aquest moment va adoptar el nom artístic del seu oncle matern, i pare de la també artista Isabel Pantoja, Juan Pantoja Cortés, que havia format un trio flamenc anomenat Trio de los Gaditanos al costat de Florencio Ruiz Lara i Manuel Molina El Encajero i que, a la vegada, havia pres el nom artístic del seu pare Pipoño de Jerez, posteriorment conegut com El chiquetete de Jerez, pel fet que una veïna de la localitat i natural d’Alacant va començar a anomenar-lo xiquet (nen). Alternant la seva carrera amb el trio amb actuacions en diferents festivals, l’any 1976 va obtenir el Premi Mairena del Alcor. Després d’això va iniciar la seva carrera en solitari amb l’enregistrament del LP ‘Triana despierta’ al costat de Paco Cepero i Enrique de Melchor.

  

Durant uns anys va continuar com a cantant de flamenc fins que l’any 1980 amb el seu LP ‘Altozano’, dóna un gir a la seva carrera i s’endinsa en un gènere de balada romàntica amb influència flamenca. El segon LP d’aquesta etapa, ‘Tú y yo’, de 1981, tenia encara ritmes tradicionals com buleries, fandangos o soleares. L’any 1988 va llançar ‘Sevilla sin tu amor’, que contenia un dels seus majors èxits: la sevillana ‘En la puerta de Toledo’. Un any més tard va publicar ‘Canalla’, amb temes composts per Juan Pardo.

  

En 2004 va publicar ‘Como la marea’, sota la producció musical del seu fill Fran Cortés. Aquest fill, juntament amb el gran Antonio, i una filla, Rocío, són els tres que va tenir durant el seu matrimoni amb la seva primera esposa, la balladora Amparo Cazalla Mora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa