El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Meghan Markle, acusada de plagi pel seu primer llibre infantil
  • CA

Meghan Markle torna a situar-se al centre de la polèmica. La dona del príncep Enric d’Anglaterra anunciava fa un parell de dies que publicarà el seu primer llibre infantil el pròxim 8 de juny. L’exactriu vol dedicar-se a l’escriptura a partir d’ara, però la seva estrena en el món editorial no ha estat gaire bo. De fet, l’han acusat de plagi.

La duquessa de Sussex assegura que el seu llibre està inspirat en el seu fill Archie: “The bench té com a protagonista un soldat pèl-roig. Tracta la relació entre un pare i un fill vista a través dels ulls de la mare. El vaig començar com un poema que vaig escriure per al meu marit el dia del pare, un mes després del naixement de l’Archie. El poema es va convertir en història i ara la meva esperança és que ressoni a totes les famílies, sense importar l’aspecte, tant com ho ha fet en la meva”, explica ella mateixa en el comunicat.

El problema, com dèiem, és que aquesta estrena ha començat amb polèmica. Molts usuaris de Twitter han exposat les múltiples similituds que hi veuen en la història de Meghan amb l’obra d’una altra escriptora britànica, The boy on the bench: “Espero que l’autora a qui ha estafat la demandi, perquè s’ha inspirat en la portada i en el títol”. El llibre a qui presumptament hauria plagiat Meghan presenta una història d’un pare i un fill que gaudeixen de la natura des del seu banc i el vincle entre ells”. Ara bé, l’escriptora del llibre ha negat que ella tingui intenció d’acusar-la de res: “No és la mateixa història ni el mateix tema, no hi veig cap similitud”.

El llibre de Corrine Averiss i el de Meghan, a la dreta / Amazon

Deixant de banda les acusacions, que haurien de ser provades, la intenció de Meghan és escriure més llibres en un futur: “Ella volia intentar escriure un llibre per a nens i depenent de l’èxit que tingui, hi haurà més. També està interessada en escriure llibres per a adults”. Queda clar que la criticaran faci el que faci, amb raó o sense.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa