El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mariló Montero, escandalitzada per l’antifeixisme de Pablo Iglesias
  • CA

Mariló Montero ha acudit a ‘Todo es mentira’ per parlar sobre el seu nou llibre, una promoció que ha quedat en segon pla quan Risto Mejide ha començat a preguntar-li la seva opinió sobre la formació del nou govern. La presentadora s’ha mostrat molt crítica amb la coalició de Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, a qui segueix considerant “gens capacitat” per liderar cap partit polític: “Em genera molta desconfiança, és preocupant que sigui vicepresident”. Recordem que Montero i Pablo Iglesias no mantenen una bona relació, especialment des que el líder de Podemos afirmés que fuetejaria la presentadora. 

La convidada ha seguit criticant Pablo Iglesias, en aquesta ocasió en veure’l jurar el càrrec amb un pin antifeixista a la solapa. Un gest que també ha tingut el nou ministre de consum, Alberto Garzón. “Ara resulta que aquest home ha anat avui a jurar el càrrec amb un triangle, aquí a la solapa, antifeixista que representa els polítics que sí que estaven en els camps de concentració. A veure si feu un vídeo d’aquest pin que portaven els que estaven en un camp de concentració, assassinats i morts. Crec que no és un tema per fer broma. Pablo Iglesias i Garzón han anat amb aquest pin a la solapa! Han tingut temps i premeditació de veure què es posaven demà. I se l’han posat avui, el dia en el qual han estat nomenats davant del rei d’Espanya. Ha estat anomenat vicepresident del govern espanyol amb un pin antifeixista. És premeditat. I crec que no ha comprat una jaqueta amb el pin posat”.

Mariló Montero parla del nou govern Cuatro

Mariló Montero parla del nou govern /  Cuatro

Risto es mostrava molt sorprès, en no acabar d’entendre per què li molesta tant que critiquin el feixisme: “Antifeixistes hauríem de ser tots…no?”. I Montero no tenia problema en explicar-ho: “Imagina’t. És extrema esquerra. És la ebel·lia, que ell sense poder parlar… M’imagino que s’estarà acollint a les cinc pàgines que diuen que no pot dir res i que ha de fer cas al que diu Pedro Sánchez. Som molts discursos i una sola veu. Són símbols que parlen greument. Si hi ha extrema dreta a Espanya, també hi ha extrema esquerra. I tot el que havia blanquejat amb la seva feina d’ascensió fins al govern s’ha delatat avui que és extrema esquerra. Has de respectar les formes”. 

“Si s’ha tret el símbol del crucifix i tu pots escollir prometre o jurar, no et posis símbols. O si te’ls poses, que ets lliure de fer-ho, delataràs el teu esperit ideològic”, afegia. Risto seguia insistint: “I no està bé que siguin antifeixistes?”.

Mariló Montero, a 'Todo es mentira' Cuatro

 Cuatro

“Home, comparar l’antifeixisme amb una ideologia política que no existeix a Espanya… El debat és si els presos polítics catalans són polítics que estan empresonats o complint una condemna. Què fa amb un pin si no és per dir que a Espanya hi ha feixisme?”, reflexiona Montero. Una explicació que no ha convençut Risto, que prosseguia l’entrevista amb les celles arrufades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa