El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mamen Mendizábal, més contundent que mai: critica ‘Sálvame’ i la comunicació política mentre es tira floretes
  • CA

Mamen Mendizábal ha concedit una entrevista a ‘El Hormiguero’ en la qual ha volgut tirar-se floretes, mentre destacava que la seva feina a ‘Más vale tarde‘ ajuda al periodisme a seguir sent rigorós en una època molt fosca. En un moment en el qual ‘Sálvame’ i ‘Gran Hermano Dúo’ aconsegueixen ser líders d’audiència, és més innecessari que mai un programa que lluiti contra les fake news i que doni informació veraç, segons la periodista; una idea que ha recalcat en diverses ocasions.

 

Primer de tot, ha volgut carregar, precisament, contra el programa de tafaneries de les tardes: “‘Sálvame’ no és periodisme. O els programes que tracten l’actualitat d’una manera frívola, que tampoc no fan periodisme. Fan televisió, i la televisió és moltes coses: entreteniment, investigació, informatius… No tot el periodisme és igual. I crec que hem de reivindicar tot el que fem a La Sexta, que és actualitat, periodisme, informació rigorosa en la qual ens deixem la vida”. 

 

Mamen Mendizábal a 'El Hormiguero'
Mamen Mendizábal a ‘El Hormiguero’ | Antena 3

 

El periodisme està més en entredit que mai, segurament per culpa de les informacions partidistes que s’emeten. Una idea contra la qual Mendizábal ha volgut mostrar-se molt contundent: “El 60% de la comunicació política que es fa en aquests moments està basada en una mentida i és la nostra missió desmuntar-la. Als polítics se’ls hi ha de passar un VAR. Hem d’estar molt preparats perquè no te la intentin fer empassar”. 

 

“El problema és que tot és una semitrola. Perquè tingui aparença de veritat, ha de tenir un component de veritat. Però ha de tenir una base que és mentida. Tu pots dir que hi ha 50.000 immigrants com diu VOX, però no saben d’on surt la dada. Però de tant repetir-ho, el missatge ja ha calat. A través de la repetició de falsedats, aconsegueixen que es converteixi en veritat. I com va a un públic que vol creure-s’ho, doncs ho donen per bo“. És per això que considera que els programes com el seu són completament necessaris.    

 

 

“La nostra professió es juga molt. El periodisme no ha perdut aquesta batalla. Seguim tenint un paper important en la societat. Seguim tenint credibilitat. Encara que també hem perdut perquè alguns mitjans o periodistes s’han venut al poder. Però en el moment en el qual no et cases amb ningú, el públic sap el que és el bon periodisme”, concloïa. 

 

Mamen Mendizábal a 'El Hormiguero'
 | Antena 3

 

Amb tot, ha volgut donar una lliçó de periodisme que molts han aplaudit. Sincera i contundent, ha defensat el periodisme ben fet. Seguiran donant suport les cadenes a programes així encara que no siguin els que més audiència donen?

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa