Ángela contraataca: “Mainat és fred, calculador, controlador, venjatiu i abusador”

La dona de Josep Maria Mainat ha concedit la seva primera entrevista, en la qual proclama la seva innocència

Era la gran perseguida per tots els mitjans de comunicació. Ángela Dobrowolski, la dona de Josep Maria Mainat, ha concedit la seva primera entrevista per donar, així, la seva versió. Ho ha fet en un reportatge de Cuatro, a En el punto de mira. Fins ara sempre l’havíem vist entrant i sortint de la casa familiar d’Horta, convertida ara en un plató de televisió amb desenes de reporters fent-hi guàrdia. Sortia amb perruca i no parlava amb la premsa, dues tècniques que ha deixat de banda durant la conversa amb el programa d’investigació de Mediaset.

Ara sense perruca ni ulleres de sol, Ángela ha donat la cara per deixar enrere totes les especulacions sobre ella, el seu matrimoni i el presumpte intent d’assassinat. El primer que cridava l’atenció era el look que havia escollit, ja que duia el mateix fulard que va dur Mainat el dia de la seva boda. Era aquesta una declaració d’intencions? 

Ángela Dobrowolski dona la seva versió   Cuatro

Ángela Dobrowolski dona la seva versió / Cuatro

Des del principi ha volgut deixar clar que té molt bon record del seu matrimoni i que van casar-se molt enamorats. El problema, segons Ángela? Que pertanyien a mons diferents: “Ell és un home ric i poderós que es va casar amb una dona guapa que no era rica ni poderosa i que, per tant, estava en posició de dependència i inseguretat”. Descriu Josep Maria com un home que ha canviat radicalment: “Els records són bons, l’actualitat és dolenta. Ara és fred, calculador, controlador, venjatiu i abusador“. Afirma que la llista seria molt més llarga, però que no vol fer sang.

Quan van canviar les coses entre ells? Segons la seva versió, quan Mainat va assabentar-se que li era infidel amb el famós Gabriel (exparella alhora de la russa que va aparèixer al Deluxe?): “Quan empitjora la seva audició és quan perdem el contacte. El que va seguir allò era la distància, una relació freda. Va començar l’assetjament i va acabar amb la situació actual, amb un l’assetjament psicològic, emocional i també físic. He conegut una persona que mai no havia conegut. Sí que és cert que la meva infidelitat va canviar moltes coses, però no crec que fos causa del nostre problema, sinó la conseqüència. El dia en què jo marxo d’aquell matrimoni és el dia en què em diu que no m’estima i que es vol divorciar”. 

Ángela Dobrowolski   Cuatro

Cuatro

En tot moment ha aprofitat l’entrevista per deixar clar que ella no el va intentar assassinar: “A l’atestat policial hi ha moltes incoherències i més d’una mentida com que jo no sabia que el glucòmetre no tenia memòria. Quin familiar d’un diabètic es creu això? En la meva detenció hi ha hagut molts errors i jo tinc la tendència d’anomenar-los “favors“. La paraula del meu marit va ser suficient per enviar-me al calabós… Sobre el que diuen que aquella nit vaig anar 13 vegades a la cuina, tothom que em coneix sap que em desvelo amb molt antull de dolç i que vaig a la cuina buscant alguna cosa amb sucre, però a casa no hi havia res dolç. Els meus fills no prenen res amb sucre. És tot mentida. Li vaig injectar l’hormona del creixement i les tres injeccions que es posa sempre. Ell també menteix quan diu que dormíem en habitacions separades, dormíem en el mateix llit. Quan Mainat es va despertar del coma, em va fer un cop i em va acusar d’assassinat directament davant del personal del SEM a qui jo havia trucat”. 

Primera entrevista d'Ángela Dobrowolski   Cuatro

Cuatro

Un testimoni amb el qual pretén deixar clar que ella no és la responsable de la hipoglucèmia del marit i que en cap cas va voler fer-li mal ni molt menys matar-lo. De fet, deixa caure que darrere de la seva detenció sense proves podria estar el mateix Mainat i la pressió que hauria exercit. L’última frase del reportatge? Demolidora, amb Ángela mirant a càmera i enviant un missatge al seu marit: “Tants anys junts he anat aprenent del teu do televisiu. Aquí estic, resistint”. 

Nou comentari