L’obsessió de Letícia: impedir una foto amb la infanta Cristina

El funeral de la infanta Pilar va deixar una imatge destacada: el menyspreu dels reis Felip i Letícia cap a la infanta Cristina. El comiat a la germana de Joan Carles suposava l’esperada retrobada entre les cunyades, que tenen molt mala relació des de l’esclat del cas Nóos. L’ingrés a presó d’Iñaki Urdangarin no ha millorat la situació, més aviat el contrari. I és que ni tan sols Felip es parla amb la seva germana.

La imatge va fer córrer rius de tinta: els monarques saludant la reina emèrita d’Holanda -asseguda al costat de les infantes Elena i Cristina- i passant olímpicament de saludar-les a elles. Doncs bé, ara Pilar Eyre explica a ‘Lecturas‘ què hi ha darrere d’aquest gest lleig.

Les infantes Elena i Cristina, al funeral de la infanta Pilar   Europa Press

Les infantes Elena i Cristina, al funeral de la infanta Pilar /  Europa Press

“Felip i Letícia van saludar els reis Joan Carles i Sofia. Davant de Felip, els pares van inclinar el cap, no així davant de Letícia, a qui l’emèrit va fer un petó distretament, mentre dirigia al seu fill una mirada suplicant comminant-li que saludés Cristina, amb qui havia tingut unes paraules abans en veu baixa. La reina Sofia va treure a passejar el seu somriure impàvid i professional mentre Cristina espiava de reüll la reacció del seu germà. Que la saludés hagués significat tant per a ella!”, assegura.

I prossegueix analitzant l’escena: “El rei Felip va semblar que comprenia el missatge mut del seu pare i va assentir gairebé imperceptiblement. Va fer un petó a Beatriu d’Holanda i quan anava a abraçar les germanes es va interposar en el seu camí Letícia, fent de barrera humana i impedint el pas al seu germà. La reina va fer dos petons a Beatriu, va donar ostentosament l’esquena a les cunyades i es va dirigir amb pas ferm cap al reclinatori, el que va obligar el seu marit a seguir-la amb un somriure de perdó: “Papa, jo volia… però no he pogut”. Cristina i Elena van clavar el cop de pica dels ulls en l’esquena de la cunyada i si aquesta va poder seguir caminant, va ser perquè les mirades no maten, que sinó… El rei Joan Carles va abaixar el cap, derrotat, i no va tornar a aixecar-lo en tota la cerimònia”.

Una situació molt incòmoda que planteja molts dubtes en Eyre: “Estava preparada l’escena? Va tocar a Letícia una altra vegada fer de dolenta per evitar al seu marit una foto incòmoda? Assumeix conscientment aquest paper ingrat pel bé de la monarquia?”.

La família reial, distanciada durant el funeral de la infanta Pilar  Europa Press

Europa Press

Una cosa queda clara, segons la cronista reial, que la rehabilitació pública de la infanta Cristina és pràcticament impossible: “Malgrat els desitjos del pare, que veien com s’apropa el final, voldria deixar la filla emparada i la família unida”. Un Joan Carles que apareixia amb una pèrdua de pes considerable que ha cridat l’atenció: “Joan Carles ballava a dins de l’abric. Una pèrdua de pes tremenda que potser es deu a què ja no pren cortisona”. Caldrà esperar per veure la següent trobada entre els Reis i la infanta Cristina.

Nou comentari