La vida de Letícia ha canviat radicalment en els últims anys. Els seus inicis a la casa reial van ser complicats, tenint en compte que cap familiar de Felip VI donava suport a la seva unió. La cronista reial Pilar Eyre té molta informació sobre aquella època, la que comparteix en una columna a Lecturas en la que compara aquella situació amb la que ha aconseguit tenir ara. Assegura que travessen un moment “dolç” com a matrimoni i com a reis, la millor etapa des que comencessin.

Com van ser els primers mesos de Letícia a dins de la família reial? “Era una dona nerviosa, crispada i que havia arribat a demanar un plat volador per fugir. Aquella xicota menyspreada pel sogre i enfrontada a les cunyades que va haver d’obrir-se pas a cops de colze en una família desestructurada i egoista. Una jove periodista que va trigar gairebé tres anys en casar-se amb Felip perquè temia perdre la seva llibertat”.

Ell també ha canviat al llarg d’aquests anys, segons Pilar Eyre. Ara el veu més calmat i tranquil, amb una maduresa que creu que l’ha ajudat a superar els problemes que arrossegava des de petit. Alguns diuen que Felip està preocupat per la situació que travessa el pare, Joan Carles I. Ara bé, la catalana deixa clar que això és mentida: “A Felip l’afavoreix que Joan Carles estigui lluny i tant de bo aquest estatus es prolongui fins al final”. La periodista també reflexiona sobre la marxa d’Elionor a l’estranger: “La princesa està vivint aquesta etapa com una nena normal gràcies al pacte implícit entre la premsa i la Casa Reial ha funcionat, no sabem de les activitats escolars”.

Letícia, en un acte oficial a mitjans de novembre - Europa Press
Letícia, en un acte oficial a mitjans de novembre / Europa Press

Pilar Eyre treu a la llum algunes de les característiques de Letícia, les que Felip criticaria en privat: “Felip ja no sent per la seva dona aquell enlluernament cap a la dona, però ha après a disculpar els seus errors (impuntual, impertinent, saberuda i capriciosa) i a valorar les virtuts (responsable, treballadora, aguda, curiosa i divertida). Ella és honrada, inflexible amb les errades alienes, odia la hipocresia i està bolcada en l’educació de les filles. Sempre li diu “Macho, es lo que hay” al marit per acabar qualsevol discussió”.

Comentaris

    Pepet Desembre 29, 2021 | 13:35
    Quan parla d'errors de la Letícia, ràpidament m'han vingut al cap moltes dones que conec...
    Elena sanz Desembre 29, 2021 | 22:36
    Y molts homes també.

Nou comentari