El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La reina Sofia guanya la batalla al rei Joan Carles
  • CA

El paper del rei Joan Carles I dins de l’agenda oficial de la Casa Reial ha anat perdent cada vegada més pes. Des que va abdicar el 2014, que les seves aparicions públiques han anat a menys. Però ha estat enguany quan hem vist una desaparició de l’emèrit més evident. L’escàndol de les gravacions del comissari Villarejo a Corinna van engegar una campanya en contra seva molt potent i és que el deixaven en molt mal lloc. Des de llavors que la popularitat del monarca ha baixat encara més. Qui se n’ha beneficiat? Curiosament, la reina Sofia.

 

Durant aquest 2018, ha estat ella un dels suports principals dels reis Felip i Letícia. Han confiat en ella i l’han enviat de representant de la Corona a actes institucionals importants. Una gran part dels ciutadans se l’estima, o si més no, no l’odien com a Joan Carles. Una diferència que s’evidencia sempre que es publiquen els resultats de les enquestes de popularitat. Sofia guanya la batalla al marit, i és que ella té una valoració molt més alta. Ho ha donat tot pel país i segueix fent-ho, el que els monàrquics agraeixen.

 

 

Però no només ells, sinó també la Casa Reial. Així ho demostra, com dèiem, que ella hagi participat en molts més actes oficials que Joan Carles. Durant els primers onze mesos de l’any, Sofia ha anat a 30 actes, mentre que el rei només hi ha anat a 19. No sembla molta diferència, però si tenim en compte que el monarca va tenir-ne 29 l’any passat, ens adonem que ha baixat en una tercera part.

 

Aquest ha estat l’any en el qual menys representació de la Corona ha tingut. És un càstig? O només ho han fet per deixar-lo descansar? Recordem que una de les seves últimes aparicions públiques va preocupar en veure’l molt desmillorat… Està més malalt del que volen confessar? 

 

Els reis emèrits Joan Carles i Sofia
Els reis emèrits Joan Carles i Sofia | Europa Press

 

Sigui com sigui, aquesta setmana podrem veure Joan Carles adquirint un paper destacat de nou durant l’homenatge als 40 anys de la Constitució. Farà algun discurs? O simplement farà acte de presència? 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa