El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia acusa, finalment, Shakira de cometre sis delictes de frau fiscal
  • CA

La Fiscalia ha presentat aquest divendres la querella per frau fiscal contra Shakira en els jutjats d’Esplugues de Llobregat. El ministeri públic conclou que l’artista colombiana va simular que tenia una residència fiscal a les Bahames per evitar pagar impostos a Espanya. La quota defraudada, tal com va assenyalar l’Agència Tributària en el seu informe final, ascendeix a 14,5 milions d’euros. La Fiscalia atribueix a Shakira sis delictes de frau fiscal comesos entre 2012 i 2014. La querella també es dirigeix contra un advocat amb domicili a Nova York que va ajudar l’artista a crear un “entramat societari” per defraudar.

 

L’artista, a través d’un comunicat, va respondre que ja havia pagat els seus deutes amb Hisenda, que mai ha amagat diners al fisc i que durant aquells anys no va passar més de 183 dies en territori espanyol.

 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Shakira (@shakira) el

 

El problema ve arran de la residència fiscal de l’artista, que va començar a viure algunes temporades a Espanya el 2011, quan va començar una relació amb Gerard Piqué. No va ser fins l’any 2015, però, que va regularitzar la seva situació tributària a l’Estat. Hisenda considera que durant aquest període la cantant complia els requisits per tenir el domicili fiscal en territori espanyol, i per tant hauria d’haver tributat per la totalitat dels seus ingressos. Shakira va pagar 20 milions d’euros corresponents als deutes i interessos del 2011 fa uns mesos i ara hauria abonat uns altres 14,5 milions pels corresponents exercicis 2012, 2013 i 2014.

 

 
 
 
 
Ver esta publicación en Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de Shakira (@shakira) el

 

La llei estableix que si un ciutadà passa més de la meitat de l’any, un mínim de 183 dies, a Espanya, se l’ha de considerar resident a efectes fiscals i ha de tributar en concepte d’IRPF pels ingressos que obté a tot el món. Hisenda sosté que Shakira va simular viure a Bahames per eludir impostos quan en realitat vivia a Barcelona, tot i passar bona part de l’any en viatges a l’estranger. Segueix la batalla judicial. 

 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa