El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
TVE, assenyalada per la mort de José María Íñigo: el jutjat conclou que va morir per culpa de l’amiant dels platós
  • CA

Més problemes per a TVE. El 2018, la premsa va informar de la mort del presentador José María Íñigo. Era un dels clàssics de la cadena, un mític que moria víctima d’un càncer de pulmó. La família ha pensat des de llavors que va patir aquesta malaltia per culpa de l’exposició continuada a l’amiant, el que ell mateix va denunciar abans de morir. La culpa? Que les parets dels estudis de TVE estiguessin recobertes d’aquest material tòxic. Aquesta era una acusació greu, però els seus familiars van voler continuar amb la causa judicial per aconseguir que la corporació pagués una pensió corresponent a una malaltia professional.

El jutjat de Madrid que porta el cas ha dictat a favor de la seva vídua i reconeix que hi ha prou proves per demostrar que la seva mort va ser causada, precisament, per aquesta exposició: “Prova de l’exposició a l’amiant que va patir José María Íñigo és que l’any 2016 se li va diagnosticar un mesotelioma maligne epitelioide, una malaltia que pot estar latent entre 20 i 40 anys des de l’exposició. En haver estat aquesta normalment intensa, va acabar morint només dos anys després”.

José María Íñigo, en una sessió de fotos d’Europa Press

Admeten a tràmit la demanda, doncs, i assenyalen que hi ha “elements sòlids” que demostrarien que la mort del presentador hauria estat motivada per l’exposició a l’amiant que va viure en la seva primera etapa a TVE. De res no serveix ara que la cadena accedís, finalment, a treure aquest material dels seus estudis. I és que han tingut un material tòxic que ha anat deixant fibres a l’aire i que han pogut afectar centenars de treballadors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa